Bilen Otomotiv’in yenilenen  Plazasında “egea’lar” özel bir gösteriyle-davul show-eşliğinde kırmızı,beyaz örtülerinden sıyrılarak kofentiler ve alkışlar eşliğinde  görücüye çıktı.

Mersin iş,siyaset,sanat,sosyal yaşamının ünlü simalarını buluşturan EGEA tanıtım lasmanına Bilen Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çokgünlü, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye Fiat Satış Direktörü Mahmut Karacan, Mesiad Başkan Vekili Hüseyin Kış,İVECO Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar’ın  yanı sıra pek çok dost ve müşterileri düzenlenen resepsiyona katıldı.

 Türkiye pazarında en çok talep gören otomobili olacağını belirten Bilen Otomotiv Genel Müdürü Ziya Çokgünlü “Fiat Ægea’da ise işin başından sonuna kadar her şeyiyle tüm sorumluluğu Tofaş’taydı. Tofaş tarihinde %70’i aşan mühendislik oranıyla aynı zamanda en fazla Türk mühendislerinin imzasını taşıyan model unvanı da yine Fiat Egea’nın olmuştur.Aracın projesinin tasarımında Tofaş ekiplerinin verdiği bilgi ve kriterlerle yönlendirmelerinin önemli katkısı oldu. Zira Fiat dünyasında hemen hemen tüm modeller, İtalya’da yer alan ürün ve pazarlama birimlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda stil ve genel karakteristik yapısına kavuşur. Fiat Ægea’yı diğer Fiat modellerinden ayıran en önemli özelliklerden biri bizim ekiplerimizin, klinik testler sonrası Türkiye’deki müşterilerin taleplerini göz önünde tutarak öncelikli verdikleri yönlendirmelerin önemli bir etkisi olmuştur. Farkını da, bugüne kadar daha sempatik ve yuvarlak hatlarıyla görmeye alıştığımız Fiat modellleri içinde daha agresif ve kaslı görüntüsü ile ortaya koymuştur.” açıklamasını yaptı.

Çokgünlü, tanıtıma özel ilk 2 bin kişiye 2 bin TL2lik indirim yapılacağını, çok özel bir ilgiyle karşılanan Fiat egea’nın teknik özellikleriyle ilgili bilgi verirken Fiat Egea, 49 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla dikkat çekiyor. Fiat Egea’nın ilk etapta 1.4 litre 95 beygir benzinli, 1.3 litre 95 ve 1.6 litre 120 beygir multijet motor seçeneklerinin satışında Üç donanım paketi bulunan egea, en üst modelin satış fiyatıysa 70.900 TL olarak belirlendi. Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 beygirlik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren üretileceği.1.6 litrelik multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacağını; Egea’nın giriş seviyesi Easy Donanım Paketi’nde elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radio/ MP3 Çalar, çok fonksiyonlu direksiyon, ön hava yastıkları, ABS, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer aldığını belirten Çokgünlü,”Yeni Egea ile birlikte Fiat ilk kez bir modeline 5 yıl/100 bin km garanti vermeye başlıyor. Fiat dünyasında ilk kez Egea ile başlayan 5 yıllık garanti uygulaması, Tofaş yönetimi tarafından aynı zamanda markanın bu modele ne kadar güvendiğinin de bir kanıtı olarak gösteriliyor.” dedi.

Egea’nın Lansmanına katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,Toroslar ilçesi Mersin’in parıldayan yıldızı olduğunu,gerekli yatırımlar yaparak Torosları modern bir kente dönüştürdüklerini,ilçeye yatırım için girişimcilere büyük olanak sağladığına işaret ederek,hızla geliştiğini belirtti. Bilen Otomotiv’in ilçe sınırları içinde yaptığı yatırımlarla 120 kişiye isdihdam yarattığını kent ekonomisine ve sosyal yaşamına katkılarının büyük olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında Başkan Tuna”Yeni Fiat Egea’nın satışlarında başarı dileğinde bulundu, Bilen Otomotiv yönetim Kurulunu kutladı.

Konuşmaların ardından davul show eşliğinde kırmızı beyaz örtülerinde bekleyen egea’lar kofenti yağmuru altında alkışlarla görücüye çıktı. Mersin’de ilk egea’ları alan dört müşteriye hediye paketlerini sundu.



 






 

 

 

Editör: Barış Köksal