Fiat 500X ile ilgili bilgi aldığımız Bilen Otomotiv Genel Müdürü Ercan Memiş, 'Fiat, ikonik 500 Ailesi’nin en son üyesi kompakt SUV modeli 500X'i Mersinliler showroomumuzda görebilirler. 500, 500C, 500L ve 500L Living’den oluşan Fiat 500 Ailesi’ni tamamlayan bu yeni model, 500X ve 500X Cross olmak üzere iki farklı karakter ile otomobil severlerin karşısına çıkıyor. Fiat’ın İtalya Melfi’deki fabrikasında üretilen 500X, ABD dâhil dünya çapında 100 ülkede satışa sunuldu. Fiat, farklı müşteri gruplarının ihtiyaç ve zevklerini gözeterek hayata geçirdiği 500X ile hem genç, dinamik ve şehirli otomobil tutkunlarını hem de zorlu yol koşullarında macera ve eğlence peşinde koşan otomobil severleri hedefliyor' dedi.
 
'Fiat’ın tasarım merkezi Centro Stile tarafından tasarlanan yeni 500X; kompakt boyutları, üst düzey kalitesi, sınıfında ilk olan donanım özellikleri ve sahip olduğu 500 DNA’sı sayesinde; güvenlik, dayanıklılık ve konforu özgün bir tarz ile harmanlıyor' diyerek sözlerini sürdüren Ercan Memiş: “Fiat, dünyada otomotiv ikonu haline gelmiş efsanevi 500 modelini bir ürün ailesine dönüştürme stratejisi kapsamında, yeni modelleri pazara sunmaya devam ediyor. Bu yıl içinde önce 500L Living modelimizi, sonrasında ise ailenin merkezinde yer alan 500 modelinin yeni versiyonlarını ve 500L’nin özel seri Beats Edition™ versiyonunu ürün gamına katmıştık. Şimdi de küçük SUV segmentinde yer alan 500X modelimiz bu aileye eklendi. Fiat 500X modeli, çevre duyarlılığından vazgeçmeden kullanıcılarına üst düzey performans sunmak için maksimum verim sağlayan dizel ve benzinli motorlar ile donatıldı. İlk etapta 2.0 MultiJet II 140 HP ve 1.6 MultiJet II 120 HP dizel ve 1.4 MultiAir 140 HP benzinli motorlar ile pazarda yerini alacak olan Fiat 500X, daha sonra 1.3 MultiJet 95 HP dizel ve 1.6 E-TorQ 110 HP ve 1.4 MultiAir 170 HP benzinli motorların da alternatifler arasına katılmasıyla sınıfının en zengin motor gamına sahip modeli olacak' dedi.
 
“Sürüş Modu Seçimi” ve Traction+ Sistemi

Yeni 500X; motor, fren, direksiyon ve vites/şanzıman ayarlarına müdahele edebilen “Sürüş Modu Seçici” özelliği ile 3 farklı sürüş modunu kullanıcısının tercihine sunuyor. Standart versiyonda Auto (optimum yakıt tüketimi ve konfor için), Sport (maksimum performans için) ya da All Weather (zorlu yol ve hava koşullarında maksimum güvenlik için) modları ile her türlü sürüş şartına uyum sağlayan aracın Cross versiyonunda ise “All Weather” modunun yerini “Traction” modu alıyor ve bu mod sayesinde kullanıcının off-road deneyimi yaşaması sağlanıyor.
 
Yol Tutuş ve Güvenlik Sistemleri

Fiat 500X, sahip olduğu MacPharson tam bağımsız arka süspansiyon sayesinde; yol tutuşu ve konfor arasındaki ideal dengeyi kullanıcılarına sağlıyor. Ayrıca otomobil; sunduğu aktif ve pasif güvenlik sistemleri ve sahip olduğu üst düzey teknoloji ile tasarlanmış ve üretilmiş gövdesi ile kullanıcısı ve yolcuları için benzersiz bir güvenlik ortamı yaratıyor. ESP, 6 hava yastığı, yokuş kalkış desteği, viraj içini aydınlatan sis farları gibi özelliklere ek olarak, isteğe bağlı olarak tercih edilebilen adaptif hız sabitleme sistemi, çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler ile kendi sınıfında fark yaratıyor.
 
Bilgi ve eğlence sistemlerinde gelişmiş donanım özellikleri

Bilgi-eğlence donanımları açısından da zengin olan Fiat 500X’in, 5 inç veya 6.5 inç olarak tercih edilebilecek dokunmatik U-Connect ™ sisteminde Bluetooth bağlantısı, Aux-in, USB ve SD portları ile sesli komut özellikleri standart olarak yer alıyor. 5 inçlik U-ConnectTM sisteminde TomTom 2.5D navigasyon özelliği de tercih edilebilirken, 6,5 inçlik versiyonunda 3D haritalar, yol rehberliği ve sesli komutla adres girme özellikleri standart olarak bulunuyor. U-Connect sistemi, sürücülerin gözünü yoldan ayırmadan veya ellerini direksiyondan kaldırmadan direksiyon simidi üzerinde bulunan düğmelerle kontrol edilmesi sayesinde sürüş güvenliği de sağlıyor.
 
Yeni Uconnect ™ Live sistemi ise akıllı telefonlarla eşleşerek, kullanıcıların araç sistemindeki birçok uygulamaya ve internete erişmesini sağlıyor. Kullanıcılar böylece Facebook ve Twitter’daki arkadaşlarıyla iletişimde kalabiliyor, Deezer veya bünyesinde 100.000 radyo istasyonu bulunan TuneIn ile milyonlarca parçayı dinleyebiliyor, Reuters’dan gelen güncel haberleri gerçek zamanlı olarak anında öğrenebiliyor veya TomTom Live servisleri sayesinde trafik, hız kamerası ve hava durumu konusunda bilgi edinebiliyor.

Detaylı bilgi için: 0324 226 16 16
Editör: Barış Köksal