Mersin, Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) yönetim kurulu ve üyeleri iftarda buluştu.MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Mezitli Hacı Baba Concept de konuklarına ve üyelerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Ramazan ayının tüm islam alemine birlik ve beraberlik getirmesini diledi.

Başkan Gündüz: Mersin'in bulunduğu jeo-stratejik ve jeo-politik durum dikkate alındığında Mersin kenti Türkiyede Organize Lojistik İhtisas Bölgesi kurulmaya en uygun şehirlerin başında gelmektedir. Türkiyede ilk defa Lojistik Master Planını hazırlayan, arazisini temin eden bir kent olmamıza rağmen ; çok üzülerek belirtmeliyim ki bakanlıklar arası uyumsuzluk ve bürokrasinin kurbanı olduk. Başta Lütfi ELVAN olmak üzere Mersinin tüm milletvekilleri , STK ları bu konuya odaklanmalı ve Mersindeki Lojistik Köy Projesi buzdolabından çıkarılıp ısıtılmalıdır. Kamuoyu iyi bilmelidir ki MERYAD, bunun yakın takipçisi olacak ve her platformda bunu seslendirecektir' dedi.

Daha önceki ülke deneyimlerimiz de bundan böyle MERYAD çatısı altında Mersinimiz ve ülkemiz adına kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın diyen Başkan Gündüz: '  Uzun süredir seslendirmekte olduğumuz konuya tekraren vurgu yapmak isterim. Gerek Suriyedeki savaştan kaçarak kentimize gelen göç gerekse Güneydoğudaki terör saldırılarından kaçan yaklaşık 350 bin insanın gerek iklimdeki avantajları gerekse de ucuz yaşam koşulları nedeniyle kentimizi tercih ettiği bilinen bir gerçektir. Bu göç hareketi kentimizin demografik yapısı yanında sosyo-ekonomik yapısına da ciddi bir darbe vurmuştur. Yüzlerce kişiyi kabul ettiği için övünen AB ülkelerine bakınca bu rakamın önemi daha fazla ortaya çıkmaktadır. Başta Başbakanımız olmak üzere Kalkınma Bakanımız ve tüm Mersin Milletvekillerimizin tamamının bu konuya odaklanması bekliyoruz' dedi.












 
Editör: Barış Köksal