Birlik ve beraberliğin önemine değinen Gündüz, 'Birlik ve beraberliğimizi, karşılıklı sevgi ve saygı duygularıyla pekiştiren, bir mübarek Kurban Bayramı'na daha ulaşmış bulunuyoruz. Aile fertlerinin, akraba, dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini geliştiren, kısacası aile ve toplum olmanın ayrıcalığını yaşatan özel günlerdir. Dini bayramlarda sevinmek kadar, sevindirmek de önemlidir. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı Kurban bayramı'nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yaşlılarımızın; muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizlerin hatırlanması, desteklenmesi ve sevindirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm islam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlar sağlık ve huzur temenni ederim' dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili de mesaj yayınlayan Başkan Gündüz şu ifadelere yer verdi;

Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan, özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 95. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkumandanlığında, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, işgale uğrayan ülke topraklarımızı geri almamızın ve vatanımızın canımızdan aziz olduğunun tüm dünyaya ilanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Milletimizin Zafer Bayramınızı kutluyorum.


 
Editör: Barış Köksal