Sosyal medyada yapılan reklamın en ekonomik reklam türü olduğuna dikkat çeken Kuzey, reklam yaparken yazım kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti. Elif Kuzey, 'İşletmelerin en az bütçeyle, hedef kitlesine en uygun şekilde ulaşabileceği reklam alanı sosyal medya. İşletmeler kitlelere ulaşmak istiyorlarsa sosyal medyayı mutlaka kullanmalılar. Kendileri bilmiyorsa bir uzmandan yardım almalılar. Ama bunu yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var: Türkçe'nin kurallarına uygun şekilde reklam yapılmalı. Bir işletme ya da reklam ajansı, eklerin nasıl yazıldığını bilmeli. Ülkemizde ilkokul birinci sınıftan üniversiteye kadar eklerin, bağlaçların nasıl yazılması gerektiği öğretiliyor. Bu, reklam yapan işletmeler için çok hassas ancak çok etkili bir nokta. Doğru Türkçe, işletmenin kalitesini gösterir' dedi.


İşletmenin, hitap ettiği hedef kitleye göre sosyal medya platformlarında yer alması gerektiğinin altını çizen Kuzey, 'Her işletmenin her mecrada olması gerekmiyor. Örneğin kişi, siyasi olarak ön plana çıkmak istiyorsa Twitter'da yer almalı. Bir giyim mağazasının Linkedin ya da Twitter'da yer almasına gerek yok, ama Facebook'ta mutlaka olmalı. Çünkü Facebook, 7 yaşındaki çocuktan 75 yaşındaki insana kadar hitap eden ve çok aktif kullanılan bir kanal. İşletme, özellikle küçük ya da 60 yaş üzeri bir hedef kitleye hitap ediyorsa Facebook'a yatırım yapmalıdır. Çünkü Facebook, son yıllarda orta yaş grubunu Instagram'a kaptırdı. Bu nedenle işletmeniz örneğin otomotiv sektörü üzerineyse tüm güç, Instagram'a yönelik kullanılmalıdır. İş adamı, orta kademe yönetici gibi otomotiv sektörüyle ilgilenen kişiler araştırmalarını daha çok Instagram'da yapıyorlar. Gereksiz mecralarla işletme, ne kendini yormalı ne de sosyal medya kullanıcılarını yormalı' ifadelerini kullandı.

"Doğru zamanda, doğru paylaşımlar yapılmalı"

İşletmelerin, gündemi dikkate alarak sosyal medyayı kullanması gerektiğini de sözleri ekleyen Elif Kuzey, 'Doğru zamanda doğru paylaşımlar yapmak çok önemli. Hareketli bir coğrafyada yaşıyoruz, gündem çok hızlı değişiyor. Bazen üzücü olaylar yaşanıyor. O zamanlarda insanların sosyal medyadan uzaklaşma ya da kendilerini toplumsal konularda öne çıkarma ihtiyacı doğuyor. İşletmeler bu denge çerçevesinde, toplum bilincine ayak uydurarak sosyal medyayı kullanmalı. 


Hiçbir zaman vermeden alamazsınız. Oturduğunuz yerden müşteri sizden haberdar olmaz, isminizin konuşulmasını sağlamanız lazım. Bunun yolu da tanıtımdan geçer. İşletme sahipleri, reklama ayırdıkları bütçenin, fazlasıyla geri döneceğinden emin olabilirler' şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal