Mersin'in başarılı ve üretken iş adamlarından Harun Kanlı Toros Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Toros Üniversitesi öğrencilerinin gelecek planları ile ilgili CV hazırlama ve mülakat teknikleri hakkında bilgilendirme semineri düzenledi. Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında eğitime verdiği desteklerle dikkatleri üzerine çeken genç iş adamı Harun Kanlı, öğrenciler ile ilişkilerini büyük bir titizlikle yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde öğrenciler üzerinde etkili olabilecek proje olan CV hazırlama ve mülakat teknikleri projesi ile Toros Üniversitesi öğrencilerine seminer programı düzenlendi. Harun Kanlı'ya ait olan projenin öğrencilere aktarımı ise Avukat Cansu Anılan ve Danışmanlık sektöründe yer alan Neslihan Baysal tarafından gerçekleştirildi. 

Toplumun istikararı ve gelişmesi açısından öğrencilerin öneminin büyük olduğunu belirten Kanlı; Eğitim ve öğretim toplumun ilerleyebilmesi ve kalkınması adına en önemli olguların başında yer alıyor. Eğitim ve öğretimini tamamlayarak iş hayatına atılmak isteyen bireyler için hazırladığımız CV hazırlama ve mülakat teknikleri semineri ile birçok öğrencimize cesaret ve özgüven aşıladığımızı düşünüyorum. Öğrencilerin iş hayatına ve topluma verimli bir şekilde kazandırlması için bu tarz etkinliklerin daha fazla yapılması gerekiyor' dedi.


Mezun olan öğrencilerin özgüven ve kendini rahatlıkla ifade edebilmesi hususunda eksiklerinin olduğuna dikkat çeken Harun Kanlı; Mezun olan öğrenciler üzerinde yapılan anketler doğrultusunda çoğu öğrencinin nasıl bir ortamda çalışmak istediği, nasıl CV hazırlaması gerektiği ve kendini nasıl ifade etmesi gerektiği gibi konularda yetersiz olduğu belirlenmiştir. Bizde bu eksikleri gidermek adına düzenlediğimiz seminerde iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilerimize bu konuları anlattık. Dilerim tüm STK'lar ve işadamı dostlarımız bu konuda daha etkin ve daha özverili davranarak benzer projelerde mutlu çalışan ve mutlu mesai arkadaşlarını birlikte yaratarak geleceğe yönelik çalışma arkadaşlarımızın vizyon sahibi olabilmelerini sağlarız' ifadelerini kullandı. 

Editör: Barış Köksal