Nissan, X-Trail’ın dış tasarımını güncellerken “Aile boyu heyecan” temasını kullanmış. X-Trail’ın ön kısımdaki yenilikler, kaporta renginden daha fazla yararlanmayı sağlayan ve yeni bir parlak siyah kaplama içeren tampon tasarımı ile daha geniş bir “V-Motion” ön panjuru içeriyor. Elden geçirilmiş farlar, yeni ızgara, yeni renkler, yeni gündüz farları gibi detaylar hep X-Trail’ın ilk anda fark edilmesini sağlayan detaylar olmuş. İlk defa Adaptive Front LightningSystem özelliğine sahip olan full LED’lerin de getirdiği güzel hatlar X-Trail’in ön kısmını hem saldırgan hem de şık bir hale getirmiş. Ayrıca sis lambaları artık dairesel değil dikdörtgen şekilde.

Nissan X-Trail’in arka kısmında ise tampon yeni krom detaylandırma ile daha sağlam bir görünüme kavuşmuş. Arka stop grubu eski neslin de olduğu gibi yeni full LED teknolojisiyle modernize edilmiş. Profilde ise bir değişim  yapılmamış.



DEİŞİKLİKLER HEMEN FARK EDİLMİYOR



Nissan X-Trail’deki yenilikler sadece dış tasarımla da sınırlı kalmamış. İç mekanda kalite algısını daha da arttıran bir dizi güncelleme gerçekleşmiş. Olabildiğince deri ile kaplanan iç tasarım gerçekten lüks bir otomobil olma yolunda büyük bir adım atmış. Nissan’ın yeni modellerinin tasarımını yansıtan ve tüm X-Trailversiyonlarında standart olarak sunulan yeni direksiyon ilk bakışta dikkati çekiyor. D formlu alt kenarı düz direksiyon simidi giriş çıkışları kolaylaştırırken aynı zamanda daha sportif bir hava sunmuş. Ancak iç mekandaki değişikliklerin sınırlı tutulmasını çok beğenmedim. En azından gösterge tablosunda biraz daha yenilik fena olmazdı.

Havalandırma kanallarındaki parlak siyah kaplama gibi kokpit boyunca yeni yüksek kaliteli malzemeler kullanmış Nissan. Isıtmalı malzemeler hem ön hem de arkada ilk defa X-Trail’da yer alıyor. Daha fazla müzik keyfi isteyen müşteriler Tekna donanım seviyesinde standart olarak tamamen yeni 8 hoparlörlü BOSE Premium ses sistemine sahip olabiliyorlar. Nissan X-Trail’ın yaşam alanına baktığımızda ise kalite algısını ve konfor seviyesini oldukça yukarıya taşıdığını söylemek yalnız olmaz.
Editör: Barış Köksal