Manuel Terapinin doğru uygulandığında hızlı ve etkili bir sonuç verdiğini belirterek, tek seansta bile ağrının büyük bir kısmını giderdiğinin altını çizdi.

Dr. Erdoğan, ‘Manuel Terapi, eklemlerde omurgada, konnektif dokuda ve kaslardaki ağrıyı ve fonksiyon kaybını tedavi etmek için el ile vücuda uygulanan manipülasyon/mobillizasyon, yumuşak doku ve benzeri tekniklerin tamamıdır. Bu tedavi kas, iskelet sistemindeki fonksiyonel yapıların işlevselliğinde oluşan sorun ve aksaklıkları tekrar eski haline döndürmeyi amaçlar.  Vücuttaki her dokunun kendine özgü fizyolojik ve anatomik sınırlarda çalışma özelliği vardır. Doğal çalışma presipleri bozularak dejenere olan, fonksiyonel kapasiteleri azalan, ağrılı ve problemli dokuların manuel terapi teknikleriyle en kısa sürede fonksiyonelliğini kazanarak yapılanma sürecine girmeleri sağlanır. Manuel terapi kas, iskelet sistemi ve yumuşak dokuları ilgilendiren bütün rahatsızlıklarda uygulanır’ dedi.

Neden Manuel Terapi?

Manuel terapi tedavisinin nedenlerini anlatan Dr. Yasemin Erdoğan, manuel terapinin hızlı ve etkili bir çözüm olduğunu belirterek, ‘Manuel terapi,  kısa sürede iyileşme, tek seansta bile ağrının büyük bir kısmını giderme, problemli bölgeye direk uygulama için hızlı ve etkili çözüm sağlaması, Uygulamalarda tamamen kanıta dayalı tıp ve klinik bilgiler kullanılması, herhangi bir ilaç kullanımı gerektirmemesi, hiçbir yan etkisi olmaması sebebiyle tercih edilen en başarılı tedavi yöntemidir. Uygulanacak her teknik, manevra ve özel egzersiz uygulamaları problemli dokunun özelliğine ve yapısına göre değişkenlik göstereceği için bu uygulama sadece bu alanda gerekli eğitimi almış uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Kurumumuzda manuel terapi uygulamaları bu alanda gerekli eğitimleri almış uzman doktor ve fizyoterapistler tarafından güvenli ve etkin bir şekilde hastalarımıza uygulanmaktadır’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal