Diyet Kapımda Mersin Temsilcisi Faruk Gülsün anne adaylarının sağlıklı beslenmeleri konularında şu bilgileri verdi;

'Anne adayları gebe kalmaya karar verdikleri andan itibaren yeterli ve dengeli beslenmeye özen göstermelidir.Gebelik süresince alınan kiloların doğumdan sonra kalmasını istemiyorsak gebelik süresince alınması gereken kilo miktarı 8-12 kg arasındadır.

Gebeliğin ilk aylarında anne adaylarının aşırı kilo almasının sebeplerinden biri halk arasında Aşerme-Aş yerme-Erikleme olarak tabir edilen kadınların bazı yiyeceklere karşı aşırı ilgi duyması bazılarından ise tiksinmesidir. Öyle ki Amerikalı bilim adamları gebelerin 'sosyal olarak daha fazla kabul görmeleri nedeniyle' fetüsün daha fazla kaloriye ihtiyaç duyduğu ya da hormonların değiştiği bahanesiyle çikolata gibi şekerli yiyeceklere sarıldığını belirtti.

'Frontiers in Psychology' dergisinde yayımlanan araştırmada ise aşermenin fizyolojik nedenlerden kaynaklanmadığı ve tamamen psikolojik olduğu vurgulandı.

Bu durumda eşlere büyük rol düşüyor.Hamile kadınların her zamankinden daha çok ilgiye ihtiyaç duyduğunu unutmamalı ne kadar az ilgilenilirse o kadar çok aşermeye meyilli olacaklarını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Gebelik sırasında anne adaylarının aşırı kilo almasının bir diğer nedeni ise büyüklerimizin söylediği “Sen artık çift canlısın iki kişilik ye” gibi yönlendirmelerdir.Oysa ki gebe olan ve olmayan biri arasındaki alması gereken kalori miktarı 250-300 kalori arasındadır.Bu da her öğünde 2 kaşık fazla yiyerek karşılanabilecek bir farktır. Gebelik süresince dikkat edilecek önemli konulardan biri ise kilo kontrolü yapmaktır.Her hafta sabah saatlerinde kahvaltınızı yapmadan aynı tartıyı kullanarak tartılmalı sürekli kendinizi kontrol altında tutmalısınız.

Doğum öncesi beslenme konusunda profesyonel destek almak istiyorsanız ise Diyet Kapımda Mother Pack i tercih edebilirsiniz. Mother pack doğum öncesi ve sonrası anneler için hazırlanmış özel bir pakettir.Gebeliğiniz ve emzirme döneminiz süresince tüm ölçüm ve takipleriniz diyetisyenler tarafından yapılır,menüleriniz size özel olarak çıkartılır yemekleriniz uygun pişirme yöntemleri ile günlük olarak hazırlanıp her sabah evinize servis edilir.'

Türkiye de 15 farklı ilde Çukurova bölgesinde Mersin ve Adana da şubeleri bulunan Diyet Kapımda hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Diyetkapimda.com web sitemizi inceleyebilir 08504413438 numaralı iletişim hattından bilgi alabilirsiniz.
Editör: Barış Köksal