Mersin’de mobilya sektöründeki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen Dimax Mobilya, Erdemli şubesinin açılışında Mersin iş dünyasını bir araya getirdi. Birbirinden tarz modelleri ile Mersin’de mobilya sektörünün vazgeçilmez markası olan Dimax Mobilya, Mersinlilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor.

Dimax Mobilya Erdemli şubesinin açılış törenine, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Dimax Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek, MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş ve yönetim kurulu üyeleri, İVECO Kılıçlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç, Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, Oda ve STK temsilcilerinin yanı sıra mersin iş dünyasından birçok isim katıldı.

İpek ailesi tarafından kurulan Dimax Mobilya her geçen gün yenilikçi çizgisi ve kaliteli ürünleri ile Mersinlilerin beğenisini topladı. Mersin’de bulunan mağazaları ile de istihdama katkı sağlayan Dimax Mobilya, Mersin’e yapılan yatırımlar bazında iş dünyasına örnek oluyor.

‘ÜRÜNLERİMİZ 55 BİN HANEYE ULAŞTI’

Dimax Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Semih İpek, yaptığı açılış konuşmasında İpek Mobilya olarak hizmete başladıkları mobilya sektöründe, 30 yıl içerisinde 55 bin haneye ürün gönderdiklerini belirtti, İpek, ‘Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticilerinden en moda ve en kaliteli ürünleri tedarik edip en cazip fiyatlar ile siz değerli tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Ürün grubumuzda ev mobilyaları, yatak ve baza grupları, bahçe, balkon mobilyaları ve çocuk odaları bulunmaktadır. Mezitli’de Dimax Mobilya, Yenişehir’de Modans Mobilya olarak hizmet vermekteyiz. 30 Yılın sonunda ürünlerimizin ulaştığı hane sayısı 55 Bine ulaşmıştır. Ayrıca şirketimiz inşaat ve enerji sektörlerinde de faaliyet göstermektedir’ dedi.

‘ERDEMLİ’NİN POTANSİYELİ YÜKSEK’

Erdemli’nin yatırım alanı olarak doğru bir konumda olduğunu belirten Semih İpek, ‘2019 yılı ekonomik olarak zorlandığımız, yatırımların durma derecesine geldiği bir yıl olmasına rağmen 1 Mart 2019’da Dimax Mobilya olarak Mezitli’de sıfırdan tasarlanıp dekore edilmiş yeni bir mağazaya taşınıp, 8 Nisan’da da Erdemli şubemizi ticari olarak faaliyete başlattık. Değerli işadamlarına şunu belirtmekte fayda görüyorum. 3,5 ayda Erdemli’nin potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu ve yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunu fark ettik. 2003 yılından bu yana Mezitli’de mobilya mağazası işleten birisi olarak Erdemli’nin ticari potansiyelinin Mezitli’den çok da farkı olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Erdemli Dimax olarak kendimizi dışardan gelen yabancı firma gibi değil, Erdemli halkından, Erdemli esnaflarından birisi gibi hissediyoruz. Erdemli’nin kendine özgü ticari kültürüne ayak uydurup uzun yıllar Erdemli halkına hizmet etmek istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, İpek ailesinin Mersin’e yaptıkları yatırımların iş dünyasına örnek olduğunu belirterek, ‘İpek ailesi uzun yıllardır Mersin’e yaptıkları yatırımlar ve sağladıkları istihdamla göz dolduruyor. Mobilya sektörünün öncü firmalarından olan Dimax Mobilya’nın yatırım odaklı çalışmaları bizleri son derece memnun ediyor. Dimax Mobilya’yı Mersin’e kazandıran Hasan Hüseyin İpek beyi ve Dimax Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Semih İpek beyi tebrik ediyor, bol kazançlar diliyorum’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mağazanın açılış kurdelesini kesen heyet, 4 kattan oluşan mağazayı gezerek İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin İpek’ten bilgiler aldı.

Editör: Barış Köksal