Benzetsel, Cumhuriyet'in ilan edişinin 94'üncü yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirterek, 'Cumhuriyet yönetim şeklinden öte, yaşam biçimidir' dedi. 

Dilek Benzetsel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimiz, etnik ve dini tüm ayrımları reddederek, her bir vatandaşımızın fikri özgürlüğünü, toplumsal dayanışma ülküsüyle bütünleştirmeyi başarmıştır. Cumhuriyet bir yönetim şeklinden, öte bizler için yaşam biçimi olmuştur.  Cumhuriyet’in varlığını sürdürebilmesi için, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamanın önemi büyüktür.

Bizler tarihimizin en kara günlerini, liderliğini Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Kurutuluş Savaşı’nda tek vücut olarak verdiğimiz mücadele sayesinde atlattık. Bu birlik ve beraberlik Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya var oldukça yaşatacaktır. Cumhuriyetin ilan edilişinin 94’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutlarken, yaşadığımız bu güzel ülkeyi bizlere armağan etmek için canlarını hiçe sayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.
Editör: Barış Köksal