Derya Otomotiv Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen törene Derya Grup çalışanları katıldı. 

Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, “Bugün Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamaktayız’ dedi.

Hüseyin Kış Konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün bize kazandırdığı Cumhuriyeti daha iyi anlayarak bağlılığımızı ve mücadelemizi sonuna kadar savunuyoruz.

Farklı dil, ırk ve inançlarla büyük mücadeleler sonunda kurulmuş olan Cumhuriyetimiz, demokrasinin yolunu açmış ve laiklik ile bütünleşmiştir. Her zorluğu, laik demokratik Cumhuriyetten ve Atatürk’ün aydınlık yolundan sapmaksızın aşacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil !.. İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk,  onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. “ sözleriyle gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, 93 yıldır olduğu gibi bundan sonra da korunup kollanarak ilelebet yaşayacaktır. Bu bakımdan, Cumhuriyet gençlerinin kurulan bu büyük eseri her yönü ile gelişmesi, geliştirilmesi, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması,  kendilerine bırakılan bu emaneti daima koruyarak, bu büyük emaneti Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu unutmamaları kaçınılmaz bir görevdir.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yılında başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, bağımsızlık ve hürriyet mücadelemizin kahraman gazilerine şükranlarımı sunuyorum dedi.
Editör: Barış Köksal