Mersin 2 gündür apartmanda çıkan yangın sonrasında 8. kattan kendini bırakan genç kadını konuşuyor.. Büyükşehir Belediyesi’ne büyük öfke var.. İddialar çok fazla; ama içlerinde en dikkat çekeni Vahap Seçer’in göreve geldikten sonra eski Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kurduğu itfaiye kadrosunu sürgüne göndererek, yeni bir yapılaşmaya gittiği için itfaiyenin deneyimsiz olması var.. 

www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Mersin son 2 gündür 13 katlı binanın 8. katında çıkan yangın sırasında alevlerden kurtulmak isterken tutunduğu balkon demirlerinde, daha fazla dayanamayarak kendini boşluğa bırakan ve hayatını kaybeden 34 yaşındaki Yasemin Özel'i konuşuyor.. 

Daha hayatının baharında evinde çıkan yangın sonrasında balkona kaçan ve yangının hızla büyümesi sonrasında paniğe kapılarak kendisini balkon demirlerinden aşağıya sarkıtan 34 yaşındaki genç kadın itfaiye merdiveninin 8. kata ulaşamaması sonrasında kendini bir anda bırakmak zorunda kaldı.. 

İTFAİYE İZLEMEKLE YETİNDİ.!

Bu sırada Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin herhangi bir önlem almadan olaya seyirci kalması büyük tepki topladı.. Dakikalarca balkon demirinde asılı kalan genç kadının altında ne bir branda açıldı, ne de itfaiye atlama yatağı açıldı.. Üstüne üstlük merdiveni 13 katlı binanın 8. katına bile yetişemeyen bir itfaiye aracı ile olaya müdahale edilmeye çalışılması da Mersinliler’in büyük öfkesine neden oldu..

SOSYAL MEDYADA KORANANIN ÖNÜNE GEÇTİ

Mersinliler olay anından itibaren paylaşılan video ve fotoğraflar ile olayın duyulmasında büyük pay sahibi olurken, tepkiler de çığ gibi büyüdü.. Hatta olay o kadar büyük tepkilere neden oldu ki tüm dünyanın gündeminde birinci sırada yer alan korana virüsünün bile önüne geçti.. 

İTFAİYE PERSONELİ YOL BAKIMA ALINDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra göreve gelen Vahap Seçer ekibinin yetişmiş itfaiye ekibini Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’na atayarak itfaiyenin için boşalttığına dair belgeler sosyal medyada hızla yayılırken, böylesine hayati öneme sahip bir birimde nasıl böyle acemice atamalar yapıldığı ve bu atamaların hangi kriterlere göre belirlendiği en büyük merak konusu oldu.

‘VAHAP SEÇER DÖNEMİ KOCAMAZ’I ARATIR OLDU’

Yaşanan bu olaylar sonrasında taraflı tarafsız bir çok Mersinli, ‘Vahap Seçer dönemi Burhanettin Kocamaz dönemini aratır oldu’ şeklinde yorumlar yaparken, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhanettin Kocamaz’da olayla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

‘UYDURUK PERFORMANS TUTANAKLARI’

İşte Kocamaz’ın o paylaşımı: 

Günaydın Değerli Dostlar,
Merhaba Sevgili Hemşehrilerim.
Allah’ın selamı,rahmeti,himmeti,hikmeti,mağfireti ve bereketi üzerinize olsun.
Rabbim işinizi gücünüzü rast getirsin.
Bizleri kin ve nefretten uzak eylesin!
Bizleri Allah korkusundan, insani ve vicdani değerlerimizden de uzak eylemesin!
Bu gece beni yine uyku tutmadı.!
Bildiğiniz gibi B.Şehir Belediyesi uyduruk performans tutanakları İle işçi çıkarmaya ya da üst düzey bürokratları uzak ilçelere iş tanımı dahi yapmadan sürgüne göndermeye devam ediyor.
Bu nedenle Belediyede iş bilen tecrübeli elemanlar kalmayınca da iş ya işe yeni alınan acemilere kalıyor.
Ya da eleman eksikliği yaşanıyor.
Oysa itfaiye Belediyenin en hassas davranılması gereken birimidir!
Orada alınan yanlış kararların, yapılan ve yapılacak işlerin şakası ve telafisi olmaz!
Dün akşam yapılan bu yanlış tutumlar gencecik kadın bir doktorumuzun hayatına mal oldu!
Mezitli İlçemizde bir apartmanın 8.katında çıkan bir yangında itfaiyenin sayı ve tecrübe yönünden yetersiz elemanları İle bir facia yaşandı.

Hem eleman eksikti, hem Belediyeye kazandırdığımız şişme yatak kullanılmadı, hem de 54 metre bomu olan merdivenli araç yerine 18 metre bomu olan merdivenli araçla müdahaleye kalkılınca bu hazin olay gerçekleşti.
Yangının evin balkonunu da sarması nedeniyle balkon korkuluklarına tutunan genç doktorumuz paniğe kapılarak kendisini 8. kattan aşağıya bıraktı. Ve maalesef hayatını kaybetti.
Genç doktorumuza Allahtan rahmet diliyorum.
Rabbim varsa taksiratını affetsin.
Ruhu şad Mekanı cennet olsun.
Üzüntümüz sonsuz!

Maalesef İtfaiyedeki yılların birikimi ve tecrübesi ile belli maharetler edinen itfaiye elemanlarının işten çıkarılması ve tecrübeli şoförlerin belediye otobüslerine aktarılmasının getirdiği son nokta bu.
Hiç kimse trafik yoğunluğunu bahane ederek işin içinden sıyrılmaya kalkmamalı!
Zira hiç bir bahane kaybettiğimiz canı bir daha ve yeniden geriye getirmeyecektir!
İçim yandığından, sizlere ancak böyle bir psikoloji ile günaydın diyebildiğim için üzgünüm.
Rabbim böyle bir faciayı bir daha yaşatmasın! Amin
Gününüz aydın olsun.

İYİ PAZARLAR.
Burhanettin KOCAMAZ/İYİ PARTİ GENEL İDARE KURULU ÜYESİ

’33 KATLI BİNAYA NASIL İSKAN VERDİNİZ’

Olaya bir tepki de köşe yazıları ile gündem belirleyen Mersinli yazar Abdullah Ayan’dan geldi.. Ayan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, ‘Çok masum bir soru! Tece plaja komşu 33 katlı binaya önce ruhsat, tamamlanınca da iskan verdiniz.. Allah korusun ama yangın göz ardı edilmeyeceğine göre o binada olası yangına karşı mersin'de 100 metre yükseğe çıkacak itfaiye aracınız var mı? Öyle aracınız varsa, 8 katlı binada o kadın dün kendini boşluğa bırakırken neredeydi, neredeydiniz???’ diyerek olaya tepki gösterdi..

‘VAHAP SEÇER HİÇ BİR KRİZİ BAŞARIYLA YÖNETEMEDİ’

Olayın ardından bir haklı tepki de gazeteci Serkan Tultak’tan geldi.. Tultak, Vahap Seçer’in sessizliğini korumasını eleştirerek, ‘Yangın skandalı hakkında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanından tek kelime yok; açıklamayı Genel Sekreter Vekili yapıyor! Başkan Seçer, bugüne kadar hiçbir krizi başarılı ile yürütemedi ve kuramadığı kadroları ile her şeyi eline yüzüne bulaştırdı’ açıklamasını sosyal medya hesaplarından Mersin kamuoyu ile paylaştı..

İSTİFA DAVETİ

Sosyal medya paylaşımları içerisinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i istifaya davet edenler de vardı.. Onlardan birisi olan Hacı Bektaş Adıgüzel yaptığı paylaşımda, 

‘VAHAP SEÇER İSTİFA

SAYIN BAŞKAN BUGÜN BELEDİYECİLİK İŞLERİNİ BECEREMEDİĞİN SORUNLARA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİNİZ, SEN BU İŞİ YAPAMIYORSUN EĞER BU YAZDIKLARIMI SİYASET ADINA YAZIYORSAM ŞEREFSİZİM. BİRİLERİ ÜLKÜCÜ OLDUĞUM İÇİN SİZİ BU KONUDA ELEŞTİRDİĞİMİ DÜŞÜNECEK ASLA, ŞAHSIMI TANIYAN BİLİR O ÖLEN KIZIMIZ SİZİN BENİM AİLEMDEN BİRİ DE OLABİLİRDİ EL VİCDAN DERİM BUNUN BİR DE AHİRETİ VAR DİYORUM!!!
BİR İNSAN BUGÜN HAYATINI KAYBETTİ.

BUGÜN KENTİMİZDE BİR İNSAN GÖZ GÖRE İHMALLER ZİNCİRİNE KURBAN GİTTİ. İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI İDİ!!!
MEZİTLİ DE BİR VATANDAŞIMIZ YANAN EVİNİN BALKONUNA KENDİNİ ZOR ATTI. SONRASI MI? ANLATAYIM; İtfaiye merdiveni yetişmedi, sekizinci kattan yere çakılan kadıncağız canından oldu. Sonrası mı uzun merdivene sahip itfaiye aracı şehir içindeki merkezden olay yerine çağrıldı, geldi. İtfaiye görevlileri araçta merdivenini açma çalışması yaptığı sırada, tırmandığı ve asılı kaldığı balkonda daha fazla dayanamadı yere çakıldı. DAHA bitmedi o ana kadar bir BRANDA açmak AKILLARINA GELMEMİŞTİ KİMSENİN. SONUÇ ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALDI ACILI AİLE BU DURUMUN PEŞİNİ BIRAKMAMALI BUNUN NEDENLERİ BEN BİLİYORUM.

SIRF ÜLKÜCÜ DİYE ARAŞTIRIN SEÇİM KAZANILDIKTAN HEMEN SONRA TÜRK MİLLİYETÇİSİ İŞİNİN EHLİ OLAYA HAKİM OLAN PERSONELLER İŞTEN ÇIKARTILDI YA DA FARKLI ALANLARA SÜRGÜN EDİLDİ GEÇTİĞİMİZ AYDA ALAYININ İŞİNE SON VERİLDİ. MERSİN DE HER YERDE OLDUĞU GİBİ BU HİZMETTE TABİRİ CAİZSE PATA KÜTE BUGÜNLERE KADAR GELDİ. BÖYLESİ BİR HADİSE OLDUĞUNDA OLACAKLARI OYSA YAZMIŞ PROGRAMLARDA KONUŞMUŞTUM VE KORKULAN OLDU. CORONA VS. İŞLERİNE ODAKLANAN ÜLKE VE MERSİN BU DURUMU ES GEÇECEK AMA OLAN BİR KIZIMIZA OLDU. OLAYI SICAK TUTUP TÜM SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASI İÇİN GEREKLİ MÜCADELEYİ VERME GÜNÜDÜR GÜN!!!’ diyerek yaşananlara tepki gösterdi..

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Valilikten yapılan açıklamada, merkez Mezitli ilçesinde meydana gelen ve 34 yaşındaki Yasemin Özel adlı kadının alevlerden kurtulmaya çalışırken balkondan düşerek ölümüyle sonuçlanan yangında, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye personelinin ihmali olduğu yönündeki iddialar üzerine, soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ŞİMDİ NE OLACAK.?

Mersinliler’in en çok merak ettiği konu ise şimdi ne olacağı.. Olayın ardından suskunluğunu bozmayan ve konu ile ilgili en ufak bir paylaşım yapmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in konuyla ilgili nasıl bir yorum yapacağı ve görevde ihmali olanlara nasıl bir ceza vereceği merak konusu oldu..  
 

Editör: Barış Köksal