Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği üyeleri her ay düzenleyecekleri ‘Kentimiz İçin Söyleşi’ günlerinin ilkini Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın katılımı ile gerçekleştirdi.

Dernek binasında gerçekleşen toplantıya, Tuna’nın yanı sıra ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş, ÇUGİDER Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı. ÇUGİDER yönetimi söyleşi kapsamında Hamit Tuna’nın Mersin ile ilgili yapacağı projeler hakkında bilgi aldı. ÇUGİDER Başkanı Süleyman Aktaş, Mersin’e fayda sağlayacak projelerin her zaman destekçisi olacaklarını belirterek, ‘ÇUGİDER olarak siyasi farklılık gözetmeksizin, Mersin’e fayda sağlayacak projelerin her zaman destekçisi olacağız. Kentimizin bekası ve başarısı için birlik ve beraberlik içerisinde çalışılmak adına, Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları derneği olarak her ay ‘Kentimiz için Söyleşi’nin ilkini yerel seçimlerin yakın olmasıyla “Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımızı davet ederek başladı. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Büyükşehir Adayı Sn.Hamit Tuna’yı davet ederek çalışma ve projelerini dinledik. Adaylarımızın Mersin ile ilgili projelerini ve düşüncelerini bu söyleşi günlerine konuk ederek öğreneceğiz ve Mersin için el birliği ile proje üretmeye çalışacağız’ dedi.

Genç girişimcilerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Başkan Tuna, Toroslar’dan sonra Mersin’e hizmet vermek için yola çıktıklarını belirterek, Toroslar’ın yenilenme ve gelişme hikayesini ÇUGİDER üyeleri ile paylaştı.

Toroslar’ın gelişim sürecinin kendisine çok tecrübe kattığını belirten Tuna, Toroslar’dan edindiği tecrübeyi, Mersin genelinde aktif olarak kullanacağının altını çizerek, ‘Göreve ilk geldiğimiz gün Mersin’in Toroslar ilçesi sosyal hayatın olmadığı, hiçbir resmi dairenin, sosyal tesislerin olmadığı bir bölgeydi. Bizler Toroslar’ı yeniden inşa ederken vatandaşların fikirlerine önem verdik. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik ve şuanda Toroslar Mersin’in en güzide ilçelerinden biri haline geldi. Toroslar Belediye Başkanlığı sürecinde çok tecrübe edindim. Toroslar ile birlikte ben de kendimi yeniledim ve geliştim. Genel Merkezimizin takdiri ile bu tecrübeleri Mersin genelinde kullanmak için bu yarışa girdik’ dedi.

Yapılan söyleşi sonunda Başkan Tuna tarafından ÇUGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Aktaş’a plaket verildi. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Editör: Barış Köksal