Çağ Üniversitesi'nde katıldığı panel sonrasında Coldwell Banker King Gayrimenkul Broker'ı Levent Özcan ve Coldwell Banker Kin Gayrimenkul bünyesindeki danışmanlar ile bir araya gelen Taş, Levent Özcan ile istişarelerde bulundu. 

Mersin'in Coldwell Banker adına önemli bir bölge olduğunu belirten Coldwell Banker Ülke Başkanı Gökhan Taş, ' Arz talep dengesinde İstanbul, İzmir, Ankara gibi sıfır satıştı yüksek olan büyük şehirde sorun yaşarken Mersin'de bu sorunu yaşamıyoruz. Mersin sürkülasyonun iyi olduğu bir şehir. 5 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz. 26 ayrı şehirde bin 500 gayrimenkul danışmanımızla hizmet veriyoruz. Mersin ayağımızda da Levent Özcan liderliğinde start verdik. Coldwell Banker King'in hem proje bazında hem ticari gayrimenkulde kısa sürede iyi sonuçlar alacağını düşünüyoruz' dedi.

Mersin'de tarıma yönelik arazide çok büyük sürkülasyon olduğunu gözlemledik. Özellikle narenciye bahçelerinde. Bu hem insanlar için bir yatırım ve kazanç aracı, hem de Mersinliler için bir gösterge aracı. Değerlere baktığımız zaman Mersin 2016 - 2017 yılları arasında 81 il içerisinde en çok değer kazanan 10 il arasında. Dolayısıyla biz Mersin'in şehir potansiyeline de Coldwell Banker King'in başarı potansiyeline de inanıyoruz' ifadelerini kullandı.

İnsanlar Coldwell Banker'a neden güvenmeli ?

Yer gösteren değil yol gösteren bir mantıkla ilerlediklerini belirten Başkan Taş, 'Gayrimenkul bir insanın hayatı boyunca aldığı ve ya sattığı en önemli alım satım kararıdır. Belki 20 yıllık bir çalışma sonucunda bir gayrimenkul sahibi olma fikri hem maddi hem manevi alanda büyük önem taşıyor. Çünkü birey bu karar ile birlikte kendi yuvasını, kalesini kuruyor. Dolayısıyla yaşama biçimi ve yaşam tarzını ediniyor. Bu işi yaparken ülkemizde bu güne kadar resmiyette de tellal mantığı ile yürütülen bir iş yapıyoruz. Biz 5 yıl içerisinde şunu yakaladık; Bu markayı oluşturan insanların yüzde 87'si üniversite mezunu. Yüzde 64'ü yabancı dil bilgisine hakim. Yüzde 46'sı kadın. Yaş ortalamamız 36. Dolayısıyla belirli bir vizyona sahip olan insan kalitesini yakalamış durumdayız. Müşterilere sadece bir yeri alıcı olarak sormaktan ziyade, onlara finansman çözümlerinden tutun  yatırım değerine kadar her türlü artı eksi bilgiyi vererek, yer gösteren değil yol gösteren bir mantıkla ilerliyoruz' dedi. 

Hedefleriniz nelerdir?

Hedeflerinin bölgede 25 gayrimenkul danışmanına ulaşmak olduklarını belirten Gökhan Taş, 'Bizim buradaki hedefimiz, vizyonlu ve kendi işinin patronu olmak isteyen girişimcilerle birlikte büyümek istiyoruz. Bu büyümenin içerisinde de başladığı gün dünyanın 1 numarasıyım diyebileceği bir markayla başlamak isteyen ve alacağı eğitimlerle göreceği desteklerle, başarılı olduğunu gördüğünde fark yaratan girişimci adayları bekliyoruz. Bizim amacımız burada yıl sonunda 25 gayrimenkul danışmanına ulaşmak' ifadelerini kullandı

Editör: Barış Köksal