ASC Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Cenkimenoğlu, 'İşyeri sahipleri bu konuda çözüm bulmakta zorlanmaktadır. Gerek üretim hattı olsun gerek idari birimler olsun yetişmiş ve kalifiye eleman bulmakta zorlanıyoruz. Buradan siyasi partilere, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum;

Mersin'de Şişecem, Çimsa, İzocam, Akgübre ve buna benzer bir sürü fabrika var. Bu fabrikalardan emekli olan ve şimdi sadece balık tutarak zamanlarını değerlendiren bu genç emeklileri yeniden istihdam etmek gerekir. Günümüzde bu insanlar emekli olduktan sonra kıyı şeridine yerleşerek zamanlarını balık tutarak veya başka aktivitelerle geçirmektedirler' şeklinde konuştu.

'Burada MTSO, MTOSB, tüm STK'lar ve yerel yönetimleri göreve çağırıyorum' diyerek konuşmasını sürdüren Cenkcimenoğlu, 'Bu kuruluşların önderliğinde gerçekleştirilecek bir proje ile bu kişilerin envanteri çıkarılarak sanayi ile bu insanların birleştirildiği, yeniden istihdama kazandırıldığı bir çalışma ile hem Mersin ekonomisi hem de sanayici işletmeleri kazançlı çıkar.

Bu insanlar iş yaşamı boyunca bir çok eğitimden geçerek yüksek düzeyde deneyim sağlamış insanlardır. Bu insanların fabrikalara sağlayacağı fayda ve iş prensibi örneği oldukça önemlidir. Yeni mezun ve deneyimsiz personele olan katkıları ise önemli ölçüde olacaktır. Bundan dolayı böylesine önemli kurumlardan emekli olan ve halen çalışma azmi içerisinde olan tüm kişilerin tekrar sahaya çekilmesi görüşündeyim' dedi.

Editör: Barış Köksal