Mersin iş dünyasının önemli isimlerinden birisi olan Cenk Cenkçimenoğlu AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. AK Parti Mersin İl Başkanlığı'na aday adaylık başvurusunu yapan Cenkçimenoğlu, ' Bugüne kadar bir çok platformda Mersinimiz'in gelişimi için çalışmalarda bulundum. Tecrübelerimi Mersin'e daha faydalı olabilmek adına milletvekilliği için başvurumu yaptım. Sevdamız Mersin' dedi.

Mersin iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Cenkçimenoğlu'nun, genel seçimlerde milletvekili olması konusunda yakın çevresinin de desteğini aldığı ve aday adaylığının mutluluk yarattığı ifade edildi.

Cenk Cenkcimenoğlu kimdir?  

Ankara’da 1966 yılında dünyaya gelen ve Anamurlu olan Cenkcimenoğlu, 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.   

2000 Yılına kadar çeşitli inşaat şirketlerinde atıksu arıtma tesisleri proje ve yapımında çalışan Cenkcimenoğlu, 2000-2004 yılları arasında Mersin Yenişehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevini yürüttü.   2004 yılında Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdür Yardımcılığı görevine getirilen Cenkcimenoğlu, Mersin Çevre Mühendisleri Odasının başkanlığını yürütmüş daha sonra 2005 Aralık ayından itibaren de Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü görevini sürdürmüştür.  

2009 Yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Yenişehir Belediye Başkan Adayı olan Cenkcimenoğlu, halen Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir şirketin ortağıdır. 

2010 yılında kısa bir süre Ankara Sanayi odasında Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yapan Cenkçimenoğlu, 2013 yılında Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve Mersin Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet üyeliği yaptı. 

İngilizce bilen, ODTÜ Mezunlar Derneği ve TUBİTAK Türkiye Bitki Teknolojileri Platformu Başkanlığı yapan Cenk Cenkcimenoğlu, Beşiktaşlılar Derneği üyesi ve bir erkek çocuk babasıdır.
 

Editör: Barış Köksal