Mersin Ekonomi Platformu adında bir şey var Mersin'de.! Ne için kuruldu, kime hizmet ediyor, ne yapıyorlar ne ediyorlar belli değil.!

Ziyaret dersen 10 numara, basın açıklaması dersen 10 numara, proje dersen '0'; sınıfta kalmışlar..

Mersin Ekonomi Platformu'nun internet sitesine bir bakayım dedim; hangi amaçla kurulmuşlar.!

Vizyon ve Misyonlarını inceledim; şu şekilde yazıyor:

'Mersin Ekonomi Platformu; Mersin iş dünyasını oluşturan dernek ve üyelerinin aralarındaki iletişimi kuvvetlendirerek, bilgi alışverişi, işbirliği ve evrensel iş ahlakı çerçevesinde iş yapma kültürünü geliştirmek, liberal ekonomi kurallarının ve sürdürülebilir çevrenin sağlanabildiği bir kalkınmaya katkı sağlamak, üniversite-özel sektör arasındaki işbirliğini güçlendirmek, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde iktisadi ve sosyal amaçlı projeler üretmek amacındadır.

2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine koşan ülkemizin bu noktaya ulaşması için Mersin ilinin daha fazla ve katma değerli ürün ihraç edebilmesine dönük projeler üretmek ve uygulamak, Mersin’in ekonomik, sosyal ve kültürel sermayesini ortaya çıkararak; Mersin’i dünya genelinde tanınan, yatırım yapılmak için ve yaşanmak için tercih edilen bir marka kent haline getirecek çalışmalar yapmak, Mersin’e daha fazla yerli ve yabancı yatırımcı gelmesini temin ederek kentin kalkınma ve istihdamını güçlendirmek hedefindedir.'

Kaynak: http://www.mersinekonomiplatformu.org/vizyon_misyon.html#.U56gIPl_sUQ

Sonuç.?

Bir de faaliyetler kısmına bakayım neler yapmışlar dedim;

Ziyaret, kutlama, taziye, başsağlığı mesajı.!

Kaynak: http://www.mersinekonomiplatformu.org/faaliyetler.html

Sonuç mu.? Kocaman bir sıfır..

Ortada gerçekleştirilen en ufak bir proje yok; en ufak bir işbirliği görülmüyor.. Bildiğim kadarıyla 6 ayda bir başkan değiştiren Mersin Ekonomi Platformu'nun elle tutulur en ufak bir işi yok bu güne kadar..

Eğer en başta konulan hedefler doğrultusunda bir çalışma gerçekleştirilmeyecekse neden böyle bir platform kuruldu.?

Bu platform sadece patronların bir araya gelip hasbihal ettiği bir dernekten öteye geçemeyecekti de ne diye bu kadar şov yapılıyor.? 

Belediye başkanları değişti; hemen ziyaret..  

Bir olay var hemen basın açıklaması..

Sonra.? Sonrası boş..

Mersin'de yüzlerce dernek varken böyle bir platform oluşturup gündem kirliliği yaratmanın ne alemi vardı.? Bu güne kadar gelen giden tüm başkanlar Mersin Ekonomi Platformu çatısı altında Mersin için ne yaptı.?

Ya ortaya somut projeler sunun, ya başkanlık süresini 6 aydan daha uzun bir hale getirin ki insanlar proje geliştirebilsinler, ya da bu platformun kapısına kilidi vurun ki görüntü kirliliği olmasın en azından.!
Editör: Barış Köksal