Mersin Valisi Özdemir Çakacak..

Valiler Kararnamesi ile birlikte Kırşehir'den Mersin'e atandı.. Geçtiğimiz ay göreve başladı..

Ve ayağının tozuyla Mersin'deki ilk fuarına katıldı; Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı..

Vali bey fuarı gezmiş, standlarda incelemelerde bulunmuş.. Fuarın katılımcı firmaları, kurumları ve fuarı düzenleyenler ile görüşerek bilgiler almış.. Bu fuar Mersin Valiliği'nin hemen karşısında bulunan Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.. Valiliğe yürüyüş mesafesi ile yaklaşık 2 dakika filan.. 

Araba ile gidilse daha uzun bir süre tutacağı kesin.. 

Sayın Vali bunu düşünmüş olacak ki beraberindeki herkesi şaşırtacak bir hareket yapmış.. 

Fuardan çıktıktan sonra valilik binasına yürüyerek gitmiş.. 

Mersin en son Akif Tığ vali döneminde 'yürüyen vali' görmüştü.. Ve Akif Tığ dönemi halen herkesin dilinde.. Konusu nerede açılsa, 'Ne adamdı be, sanki bizden biriydi Akif Tığ.. Sanki vatandaş gibi hareket ederdi'deniliyor.. 

Yıllardır gazetecilik yapıyorum, bir bürokratın kentle bütünleşebilmesi adına bu tür hareketler çok önemli.. Hüseyin Aksoy'un trafik ışıklarında beklemesi halen Mersin'de konuşulur..

Tıpkı eski Cumhurbaşkanlarımızdan Ahmet Necdet Sezer'in eşiyle birlikte market kasasında sıra beklerken çekilmiş fotoğraflarının halen hafızalardan silinmdiği gibi..

Çünkü halk kendi gibi hareket eden bürokrat istiyor..

Özdemir Çakacak Vali arkasından söylenenleri duymamış ama kendisiyle yürüyen kent protokolü her yerde 'Bu nasıl vali.!' diyerek o gün olanları büyük bir keyifle anlatıyorlar.. Çünkü bu davranış onları da fazlasıyla etkilemiş..

Kendisinin de haberi olsun istedim ve yazımın başlığını bu nedenle tekrarlıyorum: Sen nasıl valisin.?

Günümüzde görmeye alışık olmadığımız bu hareketlerin devamında (tabi ki güvenlik problemi duyulmuyor ise) Sayın Vali Özdemir Çakacak'ın Mersin'in sevgilisi olmaması için hiç bir neden yok.!
Editör: Barış Köksal