Bir Dubai projesi; Capital TM Mersin’de

Dubai’ye gidip görenler bilir; yüksek katlı binalarda kurumsal çözüm üreten çok amaçlı yapılar mevcuttur..

Dış görünüşü ile ihtişamı, kullanım amacı olarak da bütünlüğü sağlamış yapılar Dubai’nin çehresini süsler..

Arıcan Grup ve Güler Grup European Property Awards 2017 en iyi ofis projesi ödülünü kazanmış, mimarisi ile göz kamaştıran bir projeyi Mersin’e kazandırdılar..

Dün Divan Otel’de Daraba Event tarafından gerçekleştirilen Capital TM’nin lansman toplantısına katıldık.. Katılımcıların hemen hemen hepsini etkisi altına alan bu ticaret merkezi Mersin’in yapısına farklı bir renk katacak..

Bu tür projeler genellikle eleştirilir, kentin yapısını bozacağı düşünülür.. Fakat tam tersi bir pencereden bakıldığında ‘umarım Mersin’in yapısını bozar bu proje’.. Zira; yıllardır Mersin’de atıl durumda bekleyen şehrin göbeğindeki bir arazide devasa bir proje yükselecek.. Çevresini de mutlak olumlu yönde etkileyecek olan bu projenin Mersin’e ve Toroslar’a büyük şeyler katacağı görüşündeyim.. 



8700 m2 alan içerisinde 2 yatay 2 dikey 4 bloktan oluşan proje 4 açılı cam cephe mimarisi ile Dubai’deki devasa gökdelenleri hatırlatıyor..

59 m2’den başlayıp, 729 m2’ye kadar uzanan ofis seçenekleri ile mağazalar, restoran ve kafeler, süpermarket, banka şubeleri ve açık, kapalı otoparkı ile kente farklı bir heyecan katacağı gibi, Mersin’de bundan sonra yapılacak olan iş merkezi projelerine de ilham kaynağı olacağını düşünüyorum.. Bu anlamda da kentin yapısını olumlu yönde bozması, Mersin’in mimari çıtasını zirveye çıkarması ve hemen etrafında buna benzer ticaret merkezlerinin çoğalması gerektiği kanısındayım..

2100 m2 alan üzerine inşa edilen bu projede 2700 m2 teras, 10000 m2 kapalı otoparka ek olarak açık otoparkı da bulunuyor.. Kentin en önemli sorunlarından birisi olan otopark sorununa kullanıcıları açısından çözüm yaratan bir proje.. Zaten bu güne kadar Mersin’de yapılan tüm yapılara otopark zorunluluğu getirilmiş olsaydı, kentimizin otopark gibi önemli bir sorunu bulunmayacaktı..



Mersin her geçen gün büyüyen, sanayisi ile, ticareti ile, turizmi ile gelişen bir kent.. Fakat buna paralel olarak mimari açıdan yıllardır yerinde sayan bir kent.. İşte bu proje ile kentin mimarisine sihirli bir dokunuş bekliyoruz.. Bundan sonra ‘binayı dikip para kazanma’ döneminin bitmesi, kentin mimarisine layık, çok amaçlı, kullanışlı, sadece para kazanma odaklı değil, aynı zamanda Mersin’i ziyaret eden kişileri etkileyecek yapıların Mersin’e kazandırılması umudunu taşıyorum..

Bu anlamda da bu projeyi Mersin’e kazandıran Arıcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcan ile, Güler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler’i tebrik ediyorum..



Unutmadan, böylesine önemli bir lansmanı gerçekleştiren Daraba Event Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Yılmaz ve tüm ekibini de kutluyorum.. 

Mersin’in bu ve benzer projelere fazlasıyla ihtiyacı var..

Editör: Barış Köksal