Branş derslerine ağırlık vererek farklı bir eğitim sistemi uygulayan Beyaz Kule Okulları birçok branşın yanı sıra yüzme branşında da öğrencilerine üstün hizmet vermeye devam ediyor. 9 kez Türkiye rekoru ve 3 kez Balkan rekorunu kıran, Genç Milli Takım Eski Kaptanı ve Galatasaray, Fenerbahçe gibi köklü kulüplerde yüzme başarısı sağlayan Baş Antrenör Alp Kandemir ve Yüzme Koordinatörü Haluk Süsgün önderliğinde yüzme eğitimlerini sürdüren Beyaz Kule Okulları genç nesilleri ileriye taşıyor. 

Yüzme eğitimi sırasında Koordinatör Haluk Süsgün tarafından su altı çekimi yapılarak öğrencilerin analizini çıkartarak ilerlenen eğitim sisteminde, öğrencilerin başarı odaklı çalışmaları sağlanıyor. 

3 ayrı grup ile işlenen yüzme dersleri acemi kursiyer grup, akademik grup ve performans takımı grubu olarak eğitim ve öğretim veriyor. Yüzme bilmeyen gruptan oluşan öğrenciler yüzme eğitimi almak amacı ile acemi kursiyer grupta hizmet alıyor. Akademik grupta ise öğrenciler stil yüzme şekillerini öğrenerek kelebek, sırt üstü, kurbağalama ve serbest yüzüş tekniklerini yalnızca 8 aylık kısa sürede öğrenme fırsatı bularak, bölgesel ve Türkiye Şampiyonalarına hazırlanıyor. 

5 kulvar ve 25 metreden oluşan yarı olimpik standartlara uygun antrenman ve müsabaka havuzunda eğitim alan, ileri derece yüzme becerisi sağlayan ve şampiyonalara hazırlanan gruplar haftada 6 gün olmakla beraber günde 3 buçuk saat eğitim alıyor.

Editör: Barış Köksal