Beril Kurt Kimdir?

Özel Toros Koleji 2003 mezunuyum.''12 yıl'' Toros Koleji'nin bana  kattığı değerle Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'ni burslu olarak bitirdim. Sonrasında yan dal olarak Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği eğitimimi tamamladım. Girişimci ruhum sayesinde şu anda kendi işimin başındayım ve aynı zamanda Toros Koleji Mezunlar Derneği yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum. Güçlü ekibimle beraber başarılı  projelerle Mersin'e değer katmaya destek olacağımıza inanıyorum. Evliyim ve 1 çocuk annesiyim.

Derneğimizin faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

Derneğimiz ve Yönetim Kurulumuz öncelikle Toros Mezunlarının ve mezun adaylarının kendilerini hayata, geleceğe hazırlarken; öğrenmelerini; öğrenirken önce kendilerine ve çevrelerine faydalı olmalarını sağlayacak faaliyetlerle üyelerine destek olmaktadır. Toros Koleji’nden mezun olmuş öğrencilerimizin okul sonrası hayatlarında okulumuzla ilgili bağlarını güçlendirmek, bu bağlantı sayesinde de derneğimiz vasıtasıyla yapmış olduğumuz faaliyetlerde birliktelik sağlamaktır. Amacımız, mezunlarımızın okula olan aidiyetlerini muhafaza edip, bu kuvvetle toplum içerisinde hem mezunlarımızı hem de okulumuzu daha da yukarılara taşımaktır. Mezunlarımıza gerek okul sonrası eğitim hayatlarında gerekse üniversite sonrası iş olanaklarında destek olmaktır.

Derneğimizin yapmış olduğu sosyal sorumluluk projeleri nelerdir?

Derneğimiz 2019 yılında kurulmuş olup birçok alanda sorumluluk projelerine imza atmıştır.

Bu projelerimizden bahsedecek olursak; Maddi durumu yetersiz fakat başarılı öğrencilerimize burs sağlayabilmek, yardıma desteğe ihtiyacı olan mezunumuzun projesini alıp onu sonuca götürmek, ihtiyaç doğrultusunda kütüphaneler yapmak, yardım konserleri düzenlemek, kan dostum projesi(Kan bağışı için çağrıda bulunmak) ,Mersin Şehir Hastanesi Çocukların Yüzü Gülsün Projesi (çocuklarla kuş yuvası boyayıp, kuşlara yaşam alanı sağlamak, kıyafet yardımı) ,toplumsal felaket durumlarında yardım toplayıp, yerlerine kendi ellerimizle ulaştırmak (deprem, yangın), Altın Çınar Yaprağı projesi ile her altın çınar yaprağını eğitime dönüştürmek, farkındalık yaratan canlı yayınlar yapmak, kariyer günleri düzenleyip lise öğrencilerine seçecekleri meslekler de destek olmaya çalışmak, yapmış olduğumuz projelerimiz arasında yer almaktadır. En son güncel olarak yapılan sosyal sorumluluk projemiz, Aydıncık bölgesinde çıkan yangında zarar gören ailelere giyim ve yiyecek, hayvan dostlarımızın maması, ağaç dikme ve en önemlisi elektrik kesintisi olan bölgelere jeneratör desteği vermek oldu. Bundan sonra yürüyeceğimiz yollarda her zaman sosyal sorumluluk projelerinde güçlü ekibimizle beraber ses getireceğiz. Toros Koleji Mezunları Derneği projeleriyle her geçen gün Toros ruhunu alevlendirecektir.

Sivil toplum kuruluşları nasıl çalışmalıdır önerileriniz var mı?

Sivil toplum kuruluşları, kuruluş amaçlarına göre topluma değer katacak konularda her zaman üstüne düşen misyonu yerine getirmek zorundadırlar. Burada önemli olan husus derneğin amacına yönelik faaliyetler içinde bulunmasıdır. Özellikle bizim toplumumuzun sivil toplum kuruluşlarına çok ihtiyacı bulunmaktadır. Toplum bilincinin ve eğitimin çok üst düzey olmadığı ülkelerde sivil toplum kuruluşları bu açıkları kapatmakta çok faydalı olurlar. Bir elin nesi var iki elin sesi var felsefesi üzerine kurulmuş olan bu topluluklar, birçok kişinin yapmak isteyip de tek başına üstesinden gelemeyeceği noktalarda birlikten kuvvet doğar sözünün işaret ettiği yolla çözüme ulaşırlar.

Mezunlar Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyeleri(30.06.2021)itibari ile seçilen Yönetim kurulu üyelerimiz; Beril Kurt, Sercan Çelikcan, Hürrem Betül Levent Erdal, Nurperi Cömert İğdigül, Can Erdoğan, Fatma Kozacıoğlu, Andaç Kolukısa, Yiğit Everes, Dilan Sarpkaya , Ece Kovan Demirtaş, Faruk Şıhman

Okulumuzun yetiştirdiği birçok mezunumuzdan derneğimiz vizyon ve misyonuna uygun olan gönüllü dostlarımızla yeni bir yönetim kurulunda bir araya geldik. Başladığımız bu yeni süreçte bayrağı biz devraldık ve tüm mezunlarımızı temsil etmek sorumluluğundayız. Toros ruhu ile yaşayan her bir yönetim kurulu üyemiz özel zaman ayırıp birçok projede aktif rol alarak bir çok hayata dokunacak birçok gencin yetişmesine yardımcı olacaktır.

Editör: Barış Köksal