MOGDER Başkanı Bekir Selvi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.

Selvi yayınladığı mesajında, "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır diyen Atatürk çağdaş Türk eğitiminde çok büyük anlam ve önem taşıyan Millet Mektepleri Başöğretmenliğine kabul ederek, öğretmenlik mesleğine çok somut ve etkin bir biçimde katılmıştır. 

Bu katılımıyla Öğretmenlik mesleğine verdiği değeri göstermekle birlikte, onur ve saygınlık kazandırmış öğretmenlik mesleğini yüceltmiştir. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. 

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Çocuklarımızı ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak, onları şekillendirir. Ağır ve büyük bir sorumluluk olmakla birlikte eşsiz bir gurur vesilesi olan bu onurlu mesleğin tüm mensuplarının Öğretmenler gününü kutlar, hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal