Mersin'de gıda sektörüne yaptığı dev yatırımla dikkatleri üzerine çeken Başar Erdem, tesisin kapılarını cukurovaexpres.com'a araladı. Amaçlarının kaliteli hizmet olduklarının altını çizen Erdem,Mega Center'da yaptıkları yatırımın istihdama da ciddi oranda katkı sağladığını belirtti. 

Çok yönlü hijyen noktaları ile hijyensiz üretimin sıfıra indiği tesiste günde 10 bin kişiye yemek üretimi yapılıyor. Üst düzey firmaların tercihi haline gelen Artika Catering, yemek kapasitesini kısa süre içerisinde iki katına çıkarmayı hedefliyor. 

Tesisin özelliklerini ve amaçlarını anlatan Artika Catering Yönetim Kurulu Başkanı Başar Erdem, kurumsallığa önem veren firmalarla çalıştıklarını belirterek,


"Bin 600 metrekare 20 bin üretim kapasitesine sahip MegaCenter'da bulunan Artika Catering yemek firmamızda 100'e yakın istihdamımızla Mersinlilere hizmet veriyoruz. Şuanda günlük 10 bin yemek üretimi yapıyoruz, hedefimiz bunu 2 katına çıkarmak. Mersin'in köklü firmaları ile çalışıyoruz. 

Pandeminin ortaya çıkması ile birlikte özel hastaneler ve okulların durması ile birlikte üretim ağırlıklı hizmete geçme kararı aldık. Tesisi büyüterek üretim ağırlıklı çalışmaya başladık. Büyük bir tesis kurduk. Gıda sektöründe Mersin'e kendimizi kanıtlamış bir kurumuz. Tamamen kaliteli ve A plus hizmet veriyoruz. Bu nedenle de bizi tercih eden müşterilerimiz genellikle büyük firmalar oluyor. 150-200 kişinin altında yemek hizmeti vermiyoruz. Mersin'de kurumsallığa önem veren, personelini düşnen ve personellerine önem veren herkesle çalışabiliriz. 

"2013 YILINDA KURULDUK"

Firmamız Artika Catering, 2013 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizpark önünde 4 bin m2 alan içerisinde bulunan 1000 m2 kapalı olan restaurant ve balo salonu olarak faaliyete başladı. Daha sonrasında 2014 yılında yemek üretim firması olarak genellikle sağlık sektörüne, okullara ve kurumsal firmalara yemek veren firma haline geldik. Şuan geldiğimiz noktada Mersin’de birçok alanda yemek hizmeti vermekteyiz.

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK’

İçerisinde bulunduğumuz ve sadece ülkemiz değil, tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi süreci şunu göstermiştir ki hijyen yaşamımızın her alanında çok önemli. Biz Artika Catering olarak yıllardır birinci önceliğimiz olan hijyene bu süreçte de geçmişte olduğu gibi önem veriyoruz. Yeni yatırımımızı yaparken de, kullanım açısından hijyenin ön planda olduğu alanlar oluşturarak, bizimle çalışan firmalarımızın sağlığına büyük önem vermeye özen gösteriyoruz. 

Yaptığımız işin ne kadar hassas bir iş olduğunun bilincindeyiz. Bizden hizmet alan okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın gelişimleri açısından uzman diyetisyenler ile çalışıp, menülerimizi özenle hazırlıyoruz. İşimizi çok seviyor ve üzerinde titizlikle duruyoruz. Ekibimiz açısından üzerinden yıllar geçse de bu hassas tutum bu şekilde devam edecektir.

Ayrıca tüm dünyada yaşanan Pandemi sıkıntısının devam ettiği şu günlerde yeni yatırım planımızdan vazgeçmeyerek Türkiye’ye, canımız kadar sevdiğimiz ülkemize ve ülkemizin geleceğine ne kadar güvendiğimizi sahaya yansıttık. Böylesine riskli bir süreçte yatırımımızdan vazgeçerek köşeye geçip olan biteni izlemektense, bir nebze de olsa kendi çapımızda sorunun üzerine gitmeyi ve istihdam sayılarımız başta olmak üzere yatırımlarımıza hız kazandırmayı tercih ettik. Elimizi taşın altına koyarak bu mücadelede biz de varız dedik. Üretimin peşinden koştuk ve koşmaya devam edeceğiz. Bize olan ilgi arttıkça biz de kendimizi geliştirerek yatırımlarımızı arttırmayı sürdüreceğiz. Amacımız sadece para kazanmak değil, amacımız ülkemize ve kentimize ‘en iyiyi’ sunabilmek oldu; ve her zaman böyle olacaktr" ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal