Azim, çalışma ve başarı
Zirvedekiler 2015 Ödül Töreni sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı..

Bunlardan birisi de Yılın Girişimcisi Ödülü'nü alan Müslüm İpkıran'ın sahnede yaptığı konuşmaydı.. Müslüm İpkıran yaptığı konuşmada açık ve net bir şekilde bir insanın azim ve çalışma ile neleri başarabileceğini ifade etti..

Nereden geldiğini unutmadığını ifade ederken, oldukça duygusal bir konuşma yaptı..

1969'da Mersin'e geldiklerini ve Mersin'e göç ettiklerinde Demirtaş'a yerleştiklerini ifade ederek, yaşadığı ekonomik sorunları dile getirdi..

İpkıran, 'Ben bu ödülü bugün Demirtaş'ta, zorluklar içerisinde büyüyen, yaşayan şimdinin çocukları geleceğin işadamlarına hediye ediyorum' dedi..

Gecenin belki de en çok alkış alan konuşmasıydı bu.. Çünkü yazımın başlığında anlattığım gibi bir insanın azimli bir şekilde çalıştığı zaman neleri başarabileceğinin bir örneğiydi İpkıran Ailesi..

Babaları Hakim İpkıran'ın başlattığı serüveni bugün Müslüm ve İbrahim İpkıran kardeşler başarıyla devam ettiriyorlar..

Konport Lojistik ile kısa süre içerisinde büyük çıkış yakalayan aile,  enerji sektöründen sonra lojistik sektöründe büyük bir ivme yakaladı..

İş hayatında başarılı olmak güzel ama geldiğin yeri unutmamak, böyle bir ödülü o mahalleye ve o mahallede yaşayan çocuklara armağan etmek çok daha güzel.. 

Tertip Komitesi'nde girişimcilik ödülü üzerine ciddi görüşmeler yapılmıştı.. 

Ve ben bir kez daha mutlu oldum ki bu ödül gerçek hak edeni buldu..
Editör: Barış Köksal