Haber: Barış KÖKSAL / www.cukurovaexpres.com

Ali Fuad Budur, Hakan Sefa Çakır, Çetin Kanar, Yasemin Taş, Yalçın Darıcı, Nedim İkanç, Ahmet Belice, İsa Çani, Cem Bucuge ve Hacı Halil Kürek ile birlikte 2018 yılının nisan ayında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen Ayhan Kızıltan, neredeyse 3 yılını doldurduğu başkanlık koltuğunda ilk günden bu yana farklı yönetim anlayışı ile gönüllerde taht kurdu.

İNSANCIL YAKLAŞIM, İNOVATİF BAKIŞ AÇISI

Göreve geldiği günden bu yana geçen 3 sene zarfında en küçükten, en büyüğüne kadar tüm oda üyelerine, meclis üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine tek tek dokunma gayretinde olan, bir an olsun koltuğunda oturmadan çalışmalarını sürdüren Başkan Kızıltan bu insancıl yaklaşımının yanı sıra, projelere ise inovatif bir bakış açısı ile yaklaşarak kentin geleceğine farklı bir bakış açısı ile dokunmaya çalışıyor. 

YÖNETİM KURULU TEK SES

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın geçmiş dönemlerine bakıldığında oda içerisinde sürekli bir muhalif grubun olduğu gözlemlenirken, Başkan Kızıltan’ın döneminde ise özellikle yönetim kurulunun tek ses olduğu, Yönetim Kurulu ve MTSO Meclisi’nin birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığı bu uyumun da kentin yararına olduğu gözlemleniyor. 

ATATÜRK AŞIĞI

Ayhan Kızıltan’ın yakın çevresi ise başkanı, ‘Onun en büyük sevdası vatanı, Atatürk aşkı ve ailesi’ diyerek kendisini tanımlıyorlar. Kızıltan’ın şahsi olarak yürüttüğü Atatürk rozeti kampanyası ise Mersin’de çığ gibi büyüdü. MTSO Meclis üyeleri başta olmak üzere iş dünyasından birçok isime Atatürk rozeti armağan eden Başkan Kızıltan’ın bu davranışı büyük takdir topladı.

AİLESİ DE KENDİ GİBİ AKTİF


Eşi Oya Kızıltan emekli öğretmen. Aynı zamanda aktif cimnastik hakemi. Mersin’de son bir yıl içerisinde birçok cimnastik şampiyonası düzenlendi. Mersinli gençlerin cimnastik sporunu sevmesinde büyük rolü var. Oya hanımın bu şampiyonaların Mersin’e kazandırılmasında katkısının büyük olduğu biliniyor. 

Oğlu Hakan ise genç bir girişimci. Bilgi Üniversitesi mezunu. Sydney’de yüksek lisans yaptı. 10 yıllık iş hayatındaki tecrübelerini sigorta acenteliği, su pompası imalat ve şehir mobilyaları sektörlerinde Mersinliler’e hizmet veren bir işletmede sürdürüyor. 

‘SİYASETE DE GİRMELİ’

Mersin iş dünyasında son zamanlarda kapalı kapılar ardından gerçekleşen sohbetlerde Kızıltan’ın 3 yıllık başkanlık döneminde farklı bakış açısı ile herkesin gönlünde taht kurduğu ifade edilirken, ‘Mersin iş dünyasının önemli temsilcilerinden olan Kızıltan’ın mutlaka siyasete de girerek Ankara’da Mersinliler’in temsilcisi olması gerektiği’ ifade ediliyor. Bu güne kadar tüm partilere eşit mesafede duran ve siyasetten uzak duran Kızıltan’ın, 2023 yılındaki genel seçimlerde hangi partiden olursa olsun aktif siyasete de girerek kentin menfaati için Ankara’da yapılacak çalışmalarda Mersin’in sesi olması son günlerde fazlaca dillendiriliyor. 

Editör: Barış Köksal