Mersin'de FETÖ Terör Örgütüne üye olmaktan tutuklu bir kişi, cezaevinden Savcılığa dilekçe göndererek gerçeğe aykırı iddialarda bulunmuş ve eşi ile bir çalışanına da kendi beyanına paralel şekilde ifade verdirmiş ve Av. Murat Altındere hakkında soruşturma açılmasını sağlamıştı.

Mahkemece ayrıntılı yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda söz konusu iddiaları ispatlar hiçbir delil bulunmadığını ve özellikle tanıkların o dönem Murat Altındere hakkında gerçeğe aykırı ifade verdiklerini mahkeme huzurunda itiraf etmeleri üzerine, Av. Murat Altındere hakkında mahkemece derhal Beraat Kararı verildi.

Karar duruşmasında dinlenen tanık S.K, Savcılık aşamasında verdiği ifadeyi cezaevindeki kişinin yönlendirmesiyle verdiğini, Murat Altındere’yi hiç görmediğini ve tanımadığını beyan ederek hakkını helal etmesini istedi. Mahkeme kararı geçtiğimiz günlerde kesinleşerek bir FETÖ kumpası daha adaletten dönmüş oldu. 

Av. Murat Altındere özellikle 17-15 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ ile ilgili yürüttüğü ciddi hukuki mücadele ile dikkat çekmişti.

Editör: Barış Köksal