Mersin’in hemen hemen her köşesinde bulabileceğiniz tantuniye ekmeği ve eti ile farklı bir soluk kazandıran Asrın Tantunisi Kurucusu Murat İmamoğlu, yaptıkları tantuninin lezzet sırrını anlattı.

Özellikle farklı tarzda tantuni ekmekleri ve eti ile dikkatleri üzerine çeken Asrın Tantunisi, Mersinlilerden tam not almayı başardı. Tantuninin özellikleri ile bilgi veren İmamoğlu, tantuni kenti olan Mersin’de restoranlardaki eksiklikleri fark ederek sektöre girdiklerini belirterek, “Asrın Tantunisi markamızı oluştururken Mersin’de birçok araştırmalar yaptık ve bunun sonucunda tantuni restoranlarında birçok eksikliği fark ettik. Bunun üzerine öncelikle kaliteli et arayışına girdik ve köy açması dediğimiz açık ekmeğimiz ve özel yapım tombik ekmeğimizle tantuniye farklı bir tarz kazandırdık. Açıldığımız günden bu yana bizi tercih eden misafirlerimizden övgü dolu sözler aldık. Bu da bizim işimize daha çok sarılmamızı sağladı. Eşim Duygu İmamoğlu ile birlikte Asrın Tantunisi’ni daha geniş kitlelere ulaştırmaya başladık. Şuanda geldiğimiz noktada birçok franchise teklifleri aldık fakat hepsini reddettik. 15 personelimiz ile birlikte 2. çevreyolu Göçmen’de hizmet veremeye devam ediyoruz.

Tantunimizi oluştururken öncelikle temizlik unsurlarına dikkat ediyoruz. Önceliğimiz her zaman titizliktir. Eşim de bu konuda oldukça hassas olduğu için restoranımızda titizlik kaçınılmaz oluyor. 2 çeşit ekmek kullanıyoruz. Birincisi köy açması dediğimiz, Mersin’in köy kadınları tarafından yapılan ekmektir. İkincisi ise sadece Asrın Tantunisi’ne özel yapılan yuvarlak (tombik) ekmektir. Anlaşmalı olduğumuz fırın bu ekmeği sadece bize özel üretiyor. Burada en önemli nokta etin kaliteli olmasıdır. O yüzden tantuni etini mutlaka tosun etinden elde ediyoruz. Onun dışında hiçbir eti bünyemizde barındırmıyoruz. Bunun için de yine her zaman bildiğimiz noktadan et temini yapıyoruz. Kesinlikle bilmediğimiz eti misafirlerimizin önüne koymuyoruz” dedi.

Editör: Barış Köksal