Yazılı açıklama şu şekilde:

KAMUOYUNA;

Son günlerde bir kısım basın ve yayın organları tarafından Askon Mersin Şube Başkanımız Sayın Hasan  Arslan ve ailesi hakkında tutuklama kararı çıktığı yönünde çıkan asılsız ve kötü niyetli haberler yapılmaktadır.

Söz konusu medya unsurları, Hasan ARSLAN ve ARBEL Şirketler Grubuna yönelik alenen gerçekleştirdikleri karalama kampanyası ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir değildir. Şube Başkanımız Sayın Hasan ARSLAN ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü ARBEL Şirketler Grubu, bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Milletine ve Yasalarına olan bağlılığına şüphe düşürecek hiçbir davranışta bulunmamıştır. Kentimizin tek markası olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi sektöründe öncüsü olan ARBEL Şirketler Grubunun Türkiye, Kanada ve Avusturalya başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde ticari yatırımları mevcuttur. Binlerce insana iş olanağı sağlayan ve faaliyet gösterdikleri kentimizde sosyal sorumluluk sahibi olan bir ailedir. Kentimizde okul, hastane, cami gibi bir çok yardımda bulunan kişileri karalamaya çalışan basın ve yayın kuruluşlarına Askon Mersin Şubesi olarak ilk önce biz karşı çıkmaktayız.

Mersin Askon Şube Başkanımız Sayın Hasan ARSLAN’ın ve ailesinin FETÖ tarafından kentimizde ilk hedef olarak seçildiği apaçık ortadadır. Kendilerine yapılan bu saldırılara karşı Arslan Ailesi dik duruş sergilemiş ve FETÖ mensupları ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinde ilk hukuki mücadeleyi başlatanlar arasında olmuşlardır. 15 Temmuz Hain Darbe girişiminden önce FETÖ ile bağlantılı birçok yargı ve emniyet mensubu hakkında şikâyette bulunulmuş ve davalar açılmıştır.

Askon Mersin Şube Başkanı Sayın Hasan ARSLAN ve ailesine karşı yapılan bu algı yönetimi ahlaksızca yapılan bir saldırı olmakla beraber suç teşkil etmektedir. Şöyle ki; Yürütülen soruşturmada sadece ARBEL Şirketler Grubunun iki çalışanı ile ilgili gözaltı kararı uygulanmış olup, soruşturma da gizlilik kararı ile yürütülmektedir. Hukuken soruşturması devam eden bir konuda Askon Şube Başkanımız Sayın Hasan ARSLAN’ın ve ailesinin isminin, fotoğraflarının ve yöneticisi oldukları şirketin hakları tümüyle ihlal edilerek bu şekilde haberler yapılması kesinlikle hukuka aykırı olup suç teşkil etmektedir. Bu konuda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca re’sen soruşturma başlatılması gerektiğini düşünmekteyiz.

ARSLAN AİLESİ hakkında yürütülen soruşturma sürecinin hukuka ve adalete uygun yürütülmesi neticesinde gerçeklerin anlaşılacağı ve Sayın Hasan ARSLAN’a yönelik bu basın organlarında çıkan kötü niyetli iftiraların boşa çıkacağı konusunda hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyet kanunlarına göre mahkeme kararlarının kesinleşmesine kadar herkesin ”MASUMİYET KARİNESİ” ne tabi olarak masum olduğu kabul edilmiştir. Henüz kovuşturma aşamasın dahi isimi geçmeyen Başkanımız Sayın Hasan ARSLAN hakkında çıkarılan mesnetsiz iddiaların haber yapılması ile “Masumiyet Karinesi” nin ihlalidir.

Kamuoyunu yanıltmak ve algı yaratmak maksadı ile yapılan dedikoduların, haberlerin dikkate alınmaması ve gerçeklerin bilinmesi gerekmektedir. Başkanımız Sayın Hasan ARSLAN hakkında herhangi bir tutuklama kararı bulunmamakla birlikte masumiyetlerine yönelik tek karar verebilecek makam Türkiye Cumhuriyeti’nin Mahkemeleridir.
ASKON MERSİN ŞUBESİ olarak başkanımız Sayın Hasan ARSLAN’ın yanında olduğumuzu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüce adaletine güvenimizin tam olduğunu bildiririz. Basın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz olunur. 

ASKON MERSİN ŞUBESİ

Editör: Barış Köksal