Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete giren Asilzade Yemekçilik, muhteşem bir tören ile açıldı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Mersin GİAD Başkanı Mehmet İzol, MESİAD Başkan Yardımcısı Vahdettin Kılıç, AK Parti İl Başkan Vekili Lütfi Parıltı, Lokantacılar Dernek Başkanı Hacı Özkan, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı.

Açılışta konuşan Asilzade Yemekçilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atilla, '1980 Yılında Sultan Ana mantı konseptiyle çıktığımız yolda bugün günlük 30 bin kapasiteli endüstriyel yemek üretimi yapan bir tesise kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2007 Yılında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde endüstriyel yemek üretimine geçtiğimizde biz dahil kimse kısa süre içerisinde bu günlere ulaşabileceğimize inanmıyordu.

Fakat bugün geldiğimiz nokta, çalışmanın, azmetmenin insanı nerelere taşıyabileceğinin açık bir göstergesidir. Ekibim ile birlikte gece gündüz demeden çalışarak, hiç yılmadan mücadele ettik ve bu günlere kadar geldik. Herkesin yatırımdan kaçtığı, elini taşın altına sokmaya korktuğu şu günlerde, 200 istihdamımız ile gurur duyuyoruz. Bu haklı gururumuzda bize güvenen ve Asilzade Yemekçilik ile birlikte yol yürüyen tüm firmalarımıza büyük şükran borçluyuz. 

Her geçen gün gelişen, turizm yatırımları ile, havaalanı projesi ile, limanı ile fark yaratan Mersin'de 200 aileye istihdam kapısı açmaktan daha büyük bir mutluluk yok. Bugün burada hizmete açacağımız tesisimiz ile birlikte artık sizlerin isteklerine daha net yanıt verebileceğiz. Sizler bize inanıp, güvendikçe; bizler geleceğe daha emin adımlar ile yürüyecek, Asilzade Yemekçiliğin yatırımlarını daha da büyüteceğiz. Hepinize bugün bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyor, öncelikle bizlere güvenen ve bizimle çalışan tüm firmalarımıza; daha sonra da tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler sunuyorum' dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTOSB'nin her geçen gün yükselen bir grafikte olduğunu belirterek, 'Her gün yeni bir yatırımın yapıldığı bölgemiz, her geçen yıl biraz daha büyüyor. MTOSB ailesi olarak aramıza her katılan yeni yatırımcımız ile büyüyor, gelişiyor, güçleniyoruz. Bugün Asilzade Yemekçilik ailesini bir kez daha tebrik ediyorum' dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise, üreten ve istihdam sağlayan herkesin yanında olduklarını ifade ederek, 'Bugün burada açılan tesisimiz ile 200 aileye daha istihdam sağlanıyor. Küçük bir işletmeden, bugün dev bir sanayi tesisine dönüşen Asilzade Yemekçilik yönetimini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ile devam eden törende, protokol üyeleri Asilzade Yemekçilik fabrikasını gezerek tesisi incelediler. Haluk - Ceren ikilisinin söylediği güzel şarkılar ile açılış töreni son buldu.

Editör: Barış Köksal