Yağmur İğret / Özel Haber

Suriye ve Irak’ta yaşanan savaşlardan dolayı mağdur insanlara gıda yardımı yapan Dünya Gıda Programı’nın (WFP) ihalesini alan Arbel A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan personel sayısını arttırdıklarını açıkladı.

Hasan Arslan, 'Bildiğiniz gibi bölgemizde Suriye ve Irak’ta zorda kalan insanlara yardım yapan Dünya Gıda Programı ihalelere çıkıyor ve bu bölgedeki çeşitli firmalar ile anlaşıyor. Son 4-5 aydır WFP dediğimiz Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı çerçevesinde bu ihaleler yapıldı. Bu programın en büyük tedarikçisi de biziz. Arbel ve lojistik firmamız Hümay olarak hizmet veriyoruz. Her iki hizmeti de karşılıyoruz.

Burada malın üretiminden, paketlenmesine, karma olarak  hazırlanmasına kadar bütün işlemleri biz yapıyoruz. Yağ, şeker, tuz, makarna, pirinç, bulgur gibi ürünleri 15’şer kiloluk paketleri hazırlayıp bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine sevk ediliyor. Bu süreçte bizde istihdam konusunda ciddi ilerleme kaydettik. Mevcut çalışanlarımız dışında 500 kişiye daha ekmek kapısı açtık. Şu anda bin 200 personelimiz var. Şu anda Allah’a şükür insanlara hem yardım ediyoruz, hem de yeni personellerimizle kadromuzu genişlettik’ dedi.

Editör: Barış Köksal