Kırmızı, yeşil mercimek, nohut, fasulye, bulgur, makarna, irmik üretimi ile bakliyat temizleme, kabuktan ayırma, eleme, kırma, elektronik renk ayırımı ve boylama işlemleri yapılan Mersin'deki dev tesise İtalya'dan getirilen son teknoloji makinelerini kullanarak bülbül yuvası makarna üretimine geçecek.

Dünyanın en kaliteli makarnalık buğdayı olarak bilinen Anadolu durum buğdayını işleyerek üretim yapan Arbella Makarnaları daha önce de Arbella Family adıyla çizgi film karakterlerinden oluşan makarna üretmişti.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Arbel A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, 'Ulaştığımız tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak müşteri memnuniyetinin sürekliliğini garanti etmek ve memnuniyet oranını arttırmak mücadelesindeyiz. Bu hedefte sürekli eğitim, gelişim, iyileştirme için çalışanlarımızın bir ekip ruhu içerisinde dürüst, hoşgörülü, saygılı ve özverili çalışma ortamının hazırlanması çok önemli. Gelişmiş teknolojik koşullarda, hijyenik ortamda, Türk Gıda Kodeksi’nin ilgili tebliğlerine uygun üretim yapıyoruz. Bu doğrultuda gıda güvenliği ve yönetim politikası artlarını yerine getirerek, iç ve dış pazarda oluşturduğumuz 'iyi kaliteli ürün' kabulümüzün sürekliliğini sağlayacak çalışmalarda bulunuyoruz. Üretim ve ürün çeşitliliği kapasitemizi arttırmak amacıyla da yeni bir yatırım yapıyoruz' dedi.

Arslan, bülbül yuvası makarna üretiminin Türkiye'de bir ilk olacağını belirterek, 'Mersin'in Türkiye'ye açılan markası haline gelen Arbella Makarnaları'nda daha önce de bir çok ürünümüz Türkiye'de ilk kez üretildi. Üzüm çekirdekli, çizgi film karakterlerinden oluşan makarnalar bunlardan sadece bir kaçı. Hem yapılmamışı yapabilmek, hem de istihdam oranımızı arttıracak yeni yatırımlarda bulunmak Arbel ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor. Umarım önümüzdeki günlerde Mersin'e daha bir çok yatırım kazandırabiliriz' dedi.



Editör: Barış Köksal