Kısa adı MOGDER olan Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, akıllı telefonların kaza oranını arttırdığını ifade ederek sürücüleri bu konuda uyardı.

Başkan Selvi yaptığı yazılı açıklamada, 'Yapılan araştırmalar gösteriyor ki son dönemde gerçekleşen trafik kazalarının nedenlerinden birisi de akıllı telefonlar. Sosyal medyayı takip etmek ya da mesajlaşmak isteyen sürücülerin kaza yapma riski 23 kat, birini aramaya çalışmak 2.8 ve çalan telefona ulaşmaya çalışmak bu riski 1.4 oranında arttırıyor. Yapılan araştırmalara göre araç başında iken cep telefonuyla ilgilenen sürücülerin yüzde 77'si yaptıklarının yanlış olmadığını düşünüyor ve tehlikenin farkında değil' dedi.

Konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğinin altını çizen Mersin Oto Galericiler Derneği Başkanı Bekir Selvi, 'Kazaların önüne geçilmesi açısından sürücülerin bu konuda kamu spotları, açık hava reklamları ve yapılacak haberler ile bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hayatta hiç bir olayın insan sağlığından daha değerli olduğunu düşünmüyor ve sürücülerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulamak istiyorum' dedi.
Editör: Barış Köksal