Operasyonu gerçekleştiren Dr. Haldun Canova’ya anestezide Kamal Aslan, yeni doğan yoğun bakım için Dr. Mehmet Baki Kara eşlik etti. Gerçekleşen doğumda, Suriyeli anne 4’ü erkek 2’si kız olmak üzere 6 bebek dünyaya getirdi.

Hastane doktorlarının yoğun çabaları ile geçen doğum operasyonu başarılı bir şekilde sürdü. Erken doğumla dünyaya gelen bebekler, 600 ila 700 gram aralığında doğdular. Doğumun başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirten Op. Dr. Haldun Canova, “112 ile acil Suriyeli hastamızı başarılı bir operasyon sonucunda 6 bebek sahibi yaptık. Bebekler şuanda yeni doğan yoğun bakımda küvözde gözlem altında’ dedi. Canova,  Altız doğum sıklığının dünyada ve Türkiye’de çok düşük oranlarda olduğunu belirtti.

İdlib’ten Mersin’e doğum için gelen 19 yaşındaki Suriyeli anne ise bebeklerini dünyaya getirdiği için oldukça mutlu olduğunu belirterek, “Bu benim en büyük hayalimdi. Daha önce de bir doğum yaptım fakat bu his bambaşka bir duygu. Özel Yenişehir Hastanesi doktorlarına ve çalışanlarına ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal