Mersinliler sabah kalktıklarında İnönü Bulvarı'nda ard arda duran Alper Turna'nın seçim otobüslerini gördüler. Konuyla ilgili sorularımız yanıtlayan Makina Mühendisi Alper Turna, 'Bu seçim demokrasi adına çok önemli. Tüm Mersin'in, hatta tüm Türkiye'nin demokrasiye sahip çıkmak adına elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu anlamda da biz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Milletvekili adayı olsam da olmasam da seçim boyunca partime destek vermeye devam edeceğim' dedi.

Şu an adı öne çıkan Alper Turna, anne tarafından Erdemlili, baba tarafından Silifkeli ve uzun süredir Tarsus’ta kendi fabrikasını işletiyor. Makina Mühendisleri Odası’nda 2 dönem başkanlık yaptı.

Yapılan görüşmelerde Turna’nın hem Erdemli-Silifke yöresinde tanındığı, hem de Tarsus’ta 200 kişinin çalıştığı bir fabrikası olduğu için bu yörede de tanındığı yorumu üzerinde duruldu. 

Görüşmelerde,  Alper Turna’nın, TMMOB içindeki mücadele geleneğinden yetişmiş olmasının, sosyal demokrat bir gelenekten geliyor olmasının da adaylık için olumlu yönler olduğunun vurgulandığı öğrenildi.

Editör: Barış Köksal