MTSO 34 Nolu Ağaç ve Orman Ürünleri Meclis Üyesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Seyhan Palet Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Seyhan'ın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe MTOSB ve İz Pelet Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve sektör temsilcileri katıldı. 

Alpay Seyhan düzenlenen yemeğin amacının sektör temsilcilerini bir araya getirerek sorunların masaya yatırılması ve çözüm önerilerine birlikte karar verilmesi olduğunu ifade etti. 

Toplantıda konuşan Seyhan, ‘Mersin’de orman ürünleri ve ahşap sektöründe yer alan birçok firma temsilcilerimizin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne ilişkin birlik ve beraberlik örneği göstererek sektörümüze sekte vurmak isteyen merdiven altı işletmelere karşı dik duruş sergilememiz gerekiyor. Bizler sektörün ileri gelenleri olarak bu sektöre sahip çıkacak olan temsilcileriz. Mersin’de üretimin artması ve iş hacmini üst seviyelerde tutmak için güç birliğine ihtiyacımız var. Sektörümüz Mersin için kıymetli bir sektördür. Sektörümüzü olumsuz yönde etkileyen faktörlerin ortaya çıkması, diğer sektörleri de olumsuz yönde etkiler. Bu açıdan bu sektörde yer alan her bir firma kentimiz için büyük önem taşıyor’ dedi.

Üretim faaliyetlerinin artması açısından birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini belirten Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve İz Pelet Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, ‘Orman ürünleri sektörü kent ekonomisi için büyük bir öneme sahiptir. Bizler de bunun bilincinde olarak, el birliği ile hareket etmemiz gerekiyor. Sektörümüzün her alanında üretim faaliyetlerimizi birliktelik ruhu ile artırabiliriz’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal