'Derya Grup Engelliler Günü Şenliği’nin ilki bugün düzenlendi. Derya Otomotiv Sanat Sokağı’nda düzenlenen şenliğe Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Grup çalışanları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış yaptığı konuşmada, 'Derya Grup olarak ticari faaliyetlerimizin dışında, her zaman en büyük distürümüz sosyal sorumluluk projeleri, sanat etkinlikleri, engelli bireyler ve çocuklarımızın gelişimi ile ilgili çalışmalar olmuştur. Mersin’de bulunan engelli dostlarımızı plazamızın yanında bulunan Derya Otomotiv Sanat Sokağı’nda ağırladık. Derya Grup olarak geleneksel hale getirmeyi planladığımız Derya Grup Engelliler Günü Şenliği’nin ilkinde heyecanımız büyüktü. Engelliler Günü geniş anlamda toplantılar, konferanslar ve ödül törenleri şeklinde gerçekleşmekte olup bizler bu çizginin dışına çıkarak, engellileri kendi günlerinde mutlu etmek, eğlendirmek ve kutlamak yaptırmak istedik.3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında, engelli bireylerle birlikte eğlenmek, onları mutlu etmek ve onlara yenilikler katmak için Derya Otomotiv Sanat Sokağı’nda şenlik ve geliri tamamen engelli bireylere temin edilecek bir kermes düzenledik.

Kermeste satılan bütün yiyecekleri Derya Grup personelleri hazırladı ve bu ürünler tarafımızdan alınarak yine engelli bireylere ikram edildi. Ayrıca 2019 yılında engelli spor branşlarında başarılı olan engelli sporcularımıza programımız içerisinde hediye ve ödül töreni de gerçekleştirdik. En büyük hayallerimizden bir tanesi olan Mersin’in Mezitli ilçesinde kentimizde yaşayan veya başka şehirlerden gelen ve hatta yurtdışından şehrimize gelen engellileri ağırlayabileceğimiz, onların sosyalleşebileceği, toplanabileceği, sanatsal ve sosyal toplantılar yapabilecekleri bir mekân sağlamaktı. Bu projemizi, plazamızın kuzeybatı köşesinde bulunan 35 m2’lik bölümde Hyundai Derya Otomotiv Engel Yok Cafe olarak hizmete sunmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Kafemizin açılışını da yine Derya Grup olarak etkinliğimize katılan engelli bireylerle birlikte yaptık. İlgili kafede tüm içecekler ve aperatif yiyecekler engelli bireylerimize ücretsiz olarak sunulacaktır. Ayrıca kafenin tüm dünya üzerinde duyurulması Hyundai Motor Company’nin global networkü üzerinden duyurularak You Have a House in the Mersin. Only For You,  Mersin’de Bir Eviniz Var sloganımızla yayınlanacaktır' dedi.

Editör: Barış Köksal