Alfa Romeo'nun tüm dünyada sınırlı sayıda üretilen süper spor modeli 4C Alfa Romeo Mersin bayisi Bilen Otomotiv showroom'undaki yerini aldı. Alfa Romeo 4C sportif yetenekleri kadar 130 bin Euro'luk başlangıç fiyatıyla da dikkat çektiğini ifade eden Ercan Memiş: 1.8 litrelik turbo beslemeli 237  HP güç üreten motora sahip olan 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayan Alfa Romeo 4C, göz alıcı tasarım özellikleri kadar monokok karbon fiber şasisi ve sportif arkadan iniş yapısıyla farkını ortaya koyuyor.

Ülkemizde Tofaş çatısı altında temsil edilmekte olan Alfa Romeo'nun her yıl saedece bin tane üretilen 4C modeli, 130 bin euroluk anahtar teslim satış fiyatıyla Türkiye'de satışa sunuldu. Alfa Romeo Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan iki koltuklu, arkadan itişli ve ortadan  motorlu 4C dünya ototmotiv tarihinin en güzel otomobillerine adını yazdıran İtalyan markasının bu alandaki mükemmelliğini de simgeliyor.Kökleri Giulietta Spider'dan 8C Competizione'ye kadar uzanan, yırtıcı ve aynı zamanda nostaljik tasarım ögelerinş çevik gövdesinde barındaran 4C, bir 'Alfa' ruhuna sahip olduğunu her yönüyle kanıtlıyor.

Yaklaşık 4 metre uzunluğa ve 2.4 metrelik aks mesafesine sahip olan iki kişilik 4C, karbon fiber ve alüminyum kullanılan gövdesi ve şasi unsurları sayaseinden hafifletilmiş gövde yapısıyla dikkat çekiyor. ALfa Romeo 4C, arka çerçeve yapısı ve çarpışma bölmelerinde yoğun şekide alüminyum kullanılmış olmasıyla ön plana çıkıyor. Kuru ağırlığı 895 kg olan, 6 ileri çif kavramaları yarı otomotik TCT şanzımanla motorun ürettiği gücü arka tekerleklerine iletirken, turbo beslemeli 1750 cc'lik motoruyla 237 HP güç ve 350 Nm tork üretebiliyor.

Yaklaşık 4 kg başına 1 beygir gücü dağılımı ile ALfa Romeo'nun spor modeli, 0-100 kilometre hızlanmasını yalnızca 4.5 saniyede tamamlarken,258 km/s'lik maksimum hıza ulaşabiliyor. Azami çevikliği ve yol tutuşunu gazarnti eden safistike bir süspansiyon sistemine sahip olması Alfa Romeo 4C'nin dikkat çeken bir diğer özellipi. 4C Spider, arkadan iniş ve olağanüstü ağırlık-güç oranıyla birlikte kombine edilen süspansiyon sistemi, ön aksta %40, arka aksta %60 ağırlık dağılımıyla safkan Alfa Romeo sürüş keyfini garanti ediyor' dedi.










 
Editör: Barış Köksal