Mezitli Hacıbaba Concept'te gerçekleştirilen iftar programında Akdeniz YDD Yönetim Kurulu Üyeleri, derneğin faaliyetleri ve Mersin için gerekli projeler hususunda fikir alışverişinde bulundular. Akdeniz Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz iftar sonrasında yaptığı konuşmada, ‘Yönetim Danışmanlarının bir Federasyon çatısı altında örgütlenmeleri konusunu çok önemsiyoruz.  Bu konuda 7 dernek bir arada verimli çalışmalar yürütmekteyiz.

Mesleğimiz kuşkusuz Danışmanlık mesleği içerisindeki en önemli alanlardan biridir. Yönetim Danışmanlığı mesleğinin gerekli saygınlığa ulaşması için hepimizin özverili çalışmalarına bıkmadan usanmadan devam etmesi gereklidir. Bu mesleğin tanınması kadar güvenin de artması için gerekli ehliyete sahip kişilerce yapılması ve sektörün örgütlerimiz kanalıyla denetlenmesi ve ayrıca işletme sahiplerinin de bilinçlendirilmesi gereklidir. 
Bu manada MYK, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile uzun süreden beridir çalışmalar yapılmakta olup; Yönetim Danışmanlığı Seviye 6 ve 7 ‘nin tanımları yapılmıştır. Bunlar da Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Şimdi de  ölçme ve değerlendirme aşamasına gelinmiş olup bu sınavlara girecek  Yönetim Danışmanlarının sertifikalandırılması söz konusu olacaktır. Böylece sertifikalı olanlar olmayan ve mesleğe zarar veren Danışmanlardan kısmen de olsa temizlenebilecektir’ ifadelerini kullandı. 

Yönetim Danışmanlığı Nedir?

Yönetim Danışmanlığı, bağımsız, bilgili ve deneyimli kişi veya kişiler tarafından özel, kamu ve diğer işletmelerde iş stratejisi, organizasyonel yapı, iş yapma yöntemleri alanlarındaki sorunların belirlenmesi, araştırılması ve uygun önerilerin yapılarak bu önerilerin uygulanmasında destek olmayı kapsayan hizmettir.

Yönetim Danışmanı Ne Yapar?  
             
Müşteriye bilgi sağlar,                                                                                                                 
Müşterinin sorunlarını çözer,                                                                                                   
Sorunun yeniden tanımlanmasını gerektirecek bir değerlendirme yapar,                                  
Bulgular çerçevesinde önerilerde bulunur,                                                                            
Müşteriye önerilerin uygulanabilmesi için destek sağlar,                                                     
Müşteri çalışanlarının, önerilere katılmasını ve önerileri sahiplenmesini sağlar,                            
Müşterinin benzer sorunları çözebilmesi için gerekli bilgi, deneyim ve eğitimi sağlar,        
İşletmenin verimliliğini kalıcı olarak arttırır.











 
Editör: Barış Köksal