Ferudun Gündüz ifadelerinde şunlara yer verdi;

15 Temmuzda Türkiye Cumhuriyetimizin temellerini derinden sarsıntıya uğratmak için örümcek ağlarını 40 yıldan beridir ören CIA bağlantılı FETÖ çetesinin seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Parlamentomuzu devirmeye yönelik şeytani girişimini Akdeniz Yönetim Danışmanlığı Derneği olarak  şiddetle kınıyoruz ve demokrasi için birbirimize sarılmanın bu ve benzeri şeytani girişimlerin panzehiri olacağını belirtmek isteriz. 

TSK'nın daha fazla itibar kaybının durdurulması ve hainlerin de hukuk sistemi içerisinde en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. 

Ancak, yargılamaların adil bir şekilde yapılması ve suçlu ailelerinin de mağdur edilmemesi gereğine de dikkat çekmek isteriz.

Bizce bundan böyle Mustafa Kemal ATATÜRK'ün muhteşem dehasinin ürunu olan Cumhuriyetimizin temel devrim ilkeleri korunarak birçok kurumda çağdaş bir yeniden yapılanmaya gitme sürecinin başlatılması gereklidir. 

Aslında bu tehdidi fırsata çevirmesi gerektiğine inandığım  TBMM’nde grubu bulunan 4 partinin " Büyük ve güçlü bir Demokratik Türkiye Cumhuriyeti" tesisi  konusunda bir araya gelip; "ortak bir ulusal hedef ve stratejik plan " hazırlamaları ve bunun yanı sıra da  daha uzun vadeli bir plan ile halkın eğitilmesi/bilinçlendirilmesi ve  demokrasinin tüm kurumlarıyla işler hale getirilmesini sağlama sorumluluğu vardır. 
Editör: Barış Köksal