Rotary 2430. Bölgesi Guvernörü Canan Ersöz’ün katılımıyla gerçekleşen 'TEGV’de Okula Merhaba' projesinde 32 ilköğretim okulu öğrencisi çocuğa Lego Robotics çalışması yaptırıldı. Bu çalışma ile çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların yaratıcılıklarını geliştirmek ve anlamlı yaşam becerileri kazandırmak amaçlandı.

İki gruba ayrılan çocukların bir kısmı legolarla yaratıcılıklarını artırırken, diğerleri ise Techno Kids öğretmenleri Pınar Karabulut Uğur ve Ebru Taşçıoğlu önderliğinde legolardan robotlar yaptılar.  Proje 2430. Bölge Guvernörü Canan Ersöz, 1. grup kulüplerden sorumlu Esra Eraslan'ın yanı sıra Akdeniz Rotary Kulübü'nün bütün üyeleri, eşleri, Akdeniz Rotaract kulübü üyeleri ve öğrencilerin velilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. 

Çocuklar robotlarını yaparken veliler, rotary kulübü üyeleri ile bir araya geldi. Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Mutlu Koyuncuoğlu katılımcı çocuklara, projelerini başarı ile tamamlayan öğrencilere katılım belgesi, içi kırtasiye malzemeleri ile dolu birer okul çantası ve ayakkabı hediye etti. Başarı oranının yüzde yüz olduğu projede çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Mutlu Koyuncuoğlu; Guvernör, guvernör yardımcısı, rotaryenler, Rotaryen eşleri ve ilköğretim öğrencisi çocuklara katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra etkinlik hakkında bilgi verdi. Ardından konuşan 2430. Bölge Guvernörü Canan Ersöz konuşmasına bu kıymetli projede yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek başladı. Çocuklara Rotary’nin ne demek olduğundan ve neler yaptıklarından bahseden Ersöz, 'Dilerim Rotary Kulüplerinin gerçekleştirdiği küçük, büyük bütün projeler toplumumuza, insanımıza ve dünyaya armağan olur. Bu dönem sloganımızda dediğimiz gibi ‘’Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun’’' diye konuştu.

Ardından Bölge guvernörü Canan Ersöz ve Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Mutlu Koyuncuoğlu'da çocuklarla birlikte lego robotlar yaptılar. Son derece faydalı ve keyifli geçen projenin bitimindeki gülen yüzlerden projenin ne kadar başarılı geçtiği anlaşılabiliyordu. 

Eğlenceli ve faydalı geçen Lego Robotics çalışmalarının ardından dağıtılan ödüllerden sonra TEGV Mersin Sorumlusu Müberra Ateş her yıl kendilerine destek olan Akdeniz Rotary Kulübü'ne,  Başkan Mutlu Koyuncuoğlu'na, Guvernör Canan Ersöz’e teşekkürlerini ileterek birer plaket verdi.  Organizasyon sonunda veliler bu keyifli ve faydalı projenin çocukları için çok verimli geçtiğini belirterek toplantıyı organize eden Akdeniz Rotary Kulübü'ne ve Başkan Mutlu Koyuncuoğlu'na teşekkürlerini dile getirdiler.













Editör: Barış Köksal