Akdeniz Oyunları'nda biletler satışa çıktıktan kısa süre sonra bitti.. Mersin'de 25 Bin bileti kimin aldığı merak konusu olurken, oyunlar sırasında yaşanacak protestolardan dolayı biletlerin hepsinin AK Parti tarafından alındığı iddia edildi.. CHP Mersin Milletvekili konuyu TBMM gündemine taşıdı..

www.cukurovaexpres.com / Burak KARATAŞ -  Özel haber

2013 Akdeniz Oyunları öncesinde Mersin'de büyük bir güvenlik telaşı yaşanıyor.. Bunun en açık göstergesi de oyunlar sırasında gezi parkı direnişçilerinin protesto yaparak seslerini tüm dünyaya duyurmak istemesinin önüne geçilmesi amacıyla 25 bin biletin bir kaç saat içerisinde tükenmesi olarak gösteriliyor..

Mersin'de herkes Akdeniz Oyunları'nın 25 bin biletinin kim tarafından satın alındığını merak ederken, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer konuyu TBMM gündemine taşıdı.. İşte o basın açıklaması..

SEÇER: PROTESTO KORKUSU MU?

CHP Mersin Milletvekili Seçer, sayılı günlerin kaldığı Akdeniz Oyunları açılış töreni biletlerinde “kapalı gişe” uygulaması yapılmasını TBMM gündemine taşıdı. Seçer, “Yoksa oyunların açılış organizasyonu biletleri, konuştuğu her yere şiddet götüren Başbakan’ın protesto edileceği endişesiyle toplu olarak mı satıldı?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, 20 Haziran’da açılış töreni yapılacak ve Türkiye’nin son 10 yılda gerçekleştirdiği en önemli uluslararası spor organizasyonu Akdeniz Oyunları’na ilişkin iddiaları TBMM gündemine getirdi. “Oyunları ‘kapalı gişe’ açılışla açmak isteyen AKP ne yapmak istiyor?” diye soran Seçer, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üslubunun oyunların ruhuna gölge düşürdüğünü söyledi.

Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak 17’nci Akdeniz Oyunları’nın açılış töreni, 20 Haziran’da 25 bin kişilik Mersin Arena Stadı’nda yapılacak. Açılış törenine sayılı günler kala oyunlarla ilgili iddialar TBMM gündemine taşındı.

CHP Mersin Milletvekili Seçer, Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi Genel Sekreteri Isidoros Kouvelos’ın Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener’e yazdığı mektubu ve Akdeniz Oyunları’nın açılış töreni biletlerinin sadece internet üzerinden satışa çıkarılmasını ve kısa bir sürede tükenmesini gündeme getirdi.

OYUNLAR BAŞLAMADAN GÖLGE DÜŞTÜ

Oyunların barış, sevgi ve kardeşlik içinde geçmesini tüm kalbiyle dilediğini, ancak özellikle iktidarın tutumu nedeniyle Mersin’in oyunların heyecanını yaşayamadığını belirten Seçer, “Başbakan kardeşliği, barışı ve dostluğu simgeleyen olimpiyat tesislerini açarken oyunların ruhuna uygun bir dil kullanarak toplumu rahatlatıcı, bütünleştirici, sakinleştirici bir üslup kullanabilirdi. Ancak, daha tesislerin açarken olimpiyat ruhuna aykırı söylemlerle Gezi Parkı gündemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Türkiye, bu şansı Başbakan sayesinde ıskalamış oldu” diye konuştu.  Oyunların açılış töreni biletlerinin internet üzerinden satışa çıkarılır çıkarılmaz tükenmesinin son derece ilginç olduğunu ifade eden Seçer, “Oyunları ‘kapalı gişe’ açılışla açmak isteyen AKP ne yapmak istiyor?” diye sordu. Seçer, “Yoksa oyunların açılış organizasyonunun biletleri, konuştuğu her yere şiddet götüren Başbakan’ın protesto edileceği endişesiyle toplu olarak mı satılmıştır? Bu uygulama toplumu ayrıştıran AKP uygulamalarının tipik bir örneğidir. Biletleri sadece kendi yandaşlarına verme düşüncesi toplumu bölmektir, ayrıştırmaktır” şeklinde konuştu.

GÜVENLİK TEMİNATI

Öte yandan, Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi (ICMG), Genel Sekreteri Isidoros Kouvelos, Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener’e bir mektup yazarak Gezi Parkı’na yönelik protesto eylemlerinin Akdeniz Oyunları’na yansımalarına yönelik endişelerini dile getirdi. Reuters Haber Ajansı’nın tüm dünyaya duyurduğu habere göre; mektupta Adana ve Mersin için güvenlik teminatı ve bilgi istendi. CHP’li Seçer, soru önergesinde Başbakan’a bu durumu da hatırlattı. Seçer’in soru önergesindeki bazı sorular şöyle:

“Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi’nin yazdığı mektup ve sözü edilen haber doğru mudur? Mektuba cevap verilmiş midir? Verilmiş ise içeriği nedir? Türkiye’nin son 10 yılda gerçekleştirdiği uluslararası spor organizasyonunun en büyüğü niteliğindeki Akdeniz Oyunları’nda güvenlik kim ya da kimler tarafından sağlanacaktır? Yaşanabilecek olası herhangi bir olayda Taksim Gezi Parkı ve ülke geneline yayılan diğer eylemlerdeki ‘orantısız’ müdahaleler ve Türkiye’nin kaybettirdiğiniz imajı da göz önüne alındığında müdahale nasıl olacaktır? Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış töreni biletlerinin satışa çıkarılacağı tarihin Mayıs ayı başından itibaren sürekli ertelenmesinin temel gerekçesi nedir? Kamuoyundan gelen eleştiriler üzerine 10 Haziran’dan itibaren gişelerden, çağrı merkezlerinden ve internet üzerinden satışa sunulan biletlerin satış gişelerinin yerlerinin ve çağrı merkezi numaralarının kamuoyuyla paylaşmamasının gerekçesi nedir? Açılış töreni biletlerinin birkaç saat içinde tükenmesinin nedeni toplu olarak bilet satışı yapılmış mıdır?” 

Editör: Barış Köksal