Makine Mühendisleri Odası’nın yeni üyeler ile düzenlediği basın toplantısının açılış konuşmasını yapan 9. Dönem Başkanı Mehmet Akif Erman, 9. dönem Yönetim Kurulu adına yeni dönem Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun diyerek, başarı dileklerini ifade etti. 
Makine Mühendisleri Odası’nın 10. Dönem başkanlığına seçilen Akar Tülücü, Akif Erman’a çiçek taktim ederek teşekkürlerini dile getirdi. 

Makine Mühendisleri Odası 10. Dönem Yönetim Kurulu’nu basına tanıtan Tülücü, Makine Mühendisleri Odası’nın oldukça güçlü ve teknik olduğuna vurgu yaparak, ‘ Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Olağan Genel Kurul seçimleri mesleğimize yakışan olgunluk ve duyarlılık ile demokrasi şöleni içerisinde gerçekleşmiştir. İl genelinde Anamur’dan Yenice’ye kadar geniş bir coğrafyada çalışan meslektaşlarımız, gerçekleştirilen Genel Kurul ve Şube seçimlerinde, her zaman olduğu gibi gerekli özveri ve duyarlılığı göstermiştir. Makine Mühendisleri Odası bir meslek örgütüdür. Ülkemizin ekonomik insan hakları ve çevre bilinci özgürlükleri açısından sancılı bir dönemden geçtiği bu zorlu süreçte, Türk Mühendisleri ve Mimar Odaları Birliği, demokratik Türkiye’nin minik taşlarından birisidir. Sahip olduğumuz Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubemizin etkinlikleri sınırlandırılmış, gelirleri düşürülmüş, etkisi ve gücü zayıflatılmış olduğundan, yeniden yapılandırarak etkin ağının arttırılması ve layık olduğu güce tekrar ulaşmasının sağlanmasını amaç edindik.’ Dedi.
Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin daha üretken ve daha dinamik olması için, yeni bir oluşuma her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu belirten Tülücü, ‘ Çok zamanlı emek veren insanlardan oluşan, gönüllülük esasına dayalı, ben değil biz diyecek olan, ticari, sanayi, siyasi ve kariyer beklentisi olmayan, dürüstlük ve şeffaflığı ilke edinen, herkesi ve her etnik yapıyı kucaklayacak bir yönetim oluşturuyoruz.’ İfadelerini kullandı. 

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 10. Dönem Yönetim Kurulu Listesi şu şekildedir;

ASİL

Oğuz Akar Tülücü (Başkan), Mehmet Gök, Önder Ova, Bora Delibaş, Kerim Işıldaklı, İbrahim Yücesoy Murat Karadağ

YEDEK

Akın Kılınç, Tuncer Taner, Raif Serkan, Çeki, Hatice Atmaca, Hüseyin Emrah Dayıcık, Reha Can Avar, Özgür Pınar

 


Editör: Barış Köksal