www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

AK Parti'de son günlerde tatlı bir rekabet yaşanıyor.. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın adının 'Mersin Milletvekili' olarak anılmasının ardından Karaman'da basın toplantısı düzenleyen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Bakan Elvan'ın Karaman Milletvekili olduğunu ve bunun devam etmesini istediklerini belirttiler..

Buna karşın Lütfi Elvan'ın adı Mersin kulislerinde de sık sık telaffuz edilirken, Mersin kamuoyunda da bu anlamda büyük bir beklenti var.. Özellikle AK Parti üyeleri Bakan Elvan'ın Mersin milletvekili olmasının kente büyük fayda sağlayacağını belirterek, 'Mersin - Antalya Karayolu, Çukurova Bölgesel Havaalanı ve bunlara benzer bir çok önemli konu sayın bakanımızın destekleri ile çözülebilir, ya da hız kazanabilir' diye fikir beyan ediyorlar..

İl Başkanları ise konuyla ilgili konuşurken Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, 'Genel Merkezimizin kararına saygı duyarız' dedi.. İşte o açıklamalar..

KARAMAN İL BAŞKANI: SANKİ BİZ İSTEMİYORMUŞUZ GİBİ LANSE EDİLİYOR

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Mersin’in Anamur ilçesinde yayınlanan bir gazetede çıkan haber hepimizi üzdü. Bizi üzen nokta ise bu yazıyı buradaki basından giden yazılara istinaden yazılmış bir yazı olması. Sanki Sayın Bakanımızın buradan aday olmasını istemiyormuş gibi böyle bir şey yok. Biz tüm Karaman olarak Sayın Bakanımızı Karaman milletvekili olarak görmek istiyoruz. Bizim adayımız kendisidir. Böyle haberler bizi üzüyor. Sayın Bakanımız her konuşmasında Karaman’a verdiği önemi ifade ediyor. Ben Karaman Milletvekiliyim diyor. İnşallah Karaman’ın milletvekili ve bakanı olarak da hizmetlerine devam edecektir” diye konuştu. 

MERSİN İL BAŞKANI: GENEL MERKEZİN KARARINA SAYGILIYIZ

www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ise, 'Sayın Bakanımızın Mersin'den milletvekili adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceği ile ilgili herhangi bir bilgim yok.. Bu konuda genel merkezimizin tarafıma herhangi bir açıklaması olmadı.. Bu konular hassas konular, benim şu anda herhangi bir açıklama yapmam yakışık almaz.. Genel Merkezimizin kararına saygılıyız' dedi.


Editör: Barış Köksal