Saat 9:30 itibari ile Dia Center'da başlayan kongre, Kalkına Bakanlı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Merkez Akdeniz İlçe Koordinatörü Ahmet Koca, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, AK Parti Mezitli İlçe Başkanı İhsan Gültekin ve diğer ilçe başkanlarının yanında çok sayıda siyasetçi ve iş adamlarının katılımı ile gerçekleşti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu, Yenişehir teşkilatı olarak AK Parti'ye hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını belirterek, aynı yolda yürüdükleri dava arkadaşlarına tek tek teşekkür etti. Konuşması ile Dia Center salonunu inleten Başkan Topçu, 'Gücümüz yettiğince, nefesimiz tükeninceye kadar, AK Parti var oldukça kararlılıkla ve emin adımlarla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda gideceğiz' dedi.

Kongrede konuşan Bakan Elvan ise terörle mücadele kapsamında hükümetin verdiği mücadeleye değinerek, Mersin için gerçekleşmesi beklenen projeler hakkında bilgi verdi. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Çeşmeli - Taşucu Otoyolu, Liman-Hal kavşağındaki yol yapım çalışması gibi konular hakkında bilgi veren Bakan Elvan, Mersin'in Akdeniz ilçesine 2 ayrı üst geçitli kavşak yapacaklarını belirtti. 

Bakan Elvan, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu'ya bu zamana kadar vermiş olduğu ve bundan sonra da vereceği olan hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.












Editör: Barış Köksal