AK Parti İl Yönetimi görevden mi alındı.?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7 Haziran milletvekili aday listesi ile 1 Kasım milletvekili aday listesini karşılaştırdığınız zaman ortaya çok ilginç bir sonuç çıkıyor..

7 Haziran seçimlerinin gözde ismi, 1. sıra adayı Mustafa Muhammet Gültak 1 Kasım seçimlerinde listeye dahi giremedi.. 

7 Haziran seçimleri öncesinde yapılan temayül yoklamasından 1. çıkan, AK Parti'nin 13 ilçe teşkilatının da destek verdiği Gültak, o dönemde listenin birinci sırasına yerleştirilmişti.. 3 Ay gibi kısa bir sürede ne değişti bilinmez, fakat 1 Kasım seçimlerinde Mersin için tek kriter vardı.. O da adaylar açıklanmadan önce 13 ilçe ve il başkanının Ankara'ya çağırılıp, 'Kimi aday olarak görmek istersiniz.?' diye sorulması idi..

Her ilçe başkanının listesinin birinci sırasında aynı isim vardı.. Evet 13 İlçe teşkilatı da Mustafa Muhammet Gültak'ın tekrar 1. sıradan aday gösterilmesini istiyordu..

İlçe başkanları ve il teşkilatı Ankara'dan döndükten bir kaç gün sonra aday listeleri açıklandı.. 1. Sırada eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan vardı.. Peki 2. Sıra.?

Bırakın 2. sırayı, ilk 11'de Mustafa Muhammet Gültak'ın adı bile yoktu.. Yani AK Parti Genel Merkezi, teşkilatlarının dediğinin tam tersi bir karar aldı.. 

Teşkilatına güvenen, teşkilatı ile birlikte yol yürüyecek olan bir partinin genel merkezi sizce böyle bir karar alır mı.?

Teşkilatının isteklerinin tam tersini yapar mı.?

Bu karar sonrası herkesin aklında aynı konu, dilinde aynı laf var.. 'AK Parti İl Teşkilatı görevden alınacak.!'

Aslında kişileri tek tek değerlendirdiğiniz zaman İsmail Taşpınar'ın var gücüyle çalıştığını, Mehmet Özgenç'in AK Parti Mersin'in rengi olduğunu, Aşkın Karagözlü'nün ne kadar çalışkan olduğunu, Mehmet Fatih Kalkan'ın ne kadar tecrübeli olduğunu, Mert Hazar'ın dinamikliğini, Murat Yılmaz'ın propaganda gücünü, Veli Özer, Yeşim Köse gibi isimlerin güler yüzlülüğü ile halka nasıl inebildiğini görebilirsiniz..

Fakat olaylara gerçekçi olarak yaklaşmak gerekirse AK Parti Genel Merkezi'nin aldığı Mustafa Muhammet Gültak kararının başka bir izahı yok..

Seçim biter, teşkilat görevden alınır..

İsmail Taşpınar gibi gecesini gündüzüne katan çalışkan bir başkanın bu saatten sonra söyleyeceği tek bir söz olabilir..

'İnceldiği yerden kopsun.!'

Dip Not: Lütfi Elvan hem isim olarak hem de makam olarak Mersin'e çok büyük katkıları olacak bir kişidir.. Mersin'de 1. sıra olması kentin menfaatinedir.. Buradan kimse Lütfi Elvan neden Mersin'den aday gösterildi gibi soru sorduğum sonucunu çıkarmasın; sadece Mustafa Muhammet Gültak neden listede yok, bunu merak ettim.!
Editör: Barış Köksal