Barış Köksal / Özel Haber

Uzun zamandan beri Dünyada yaşanan ekonomik  kriz ülkemizi de etkilediğini belirten Arıcan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcan, ‘Bulunduğumuz coğrafyada yaşanan olaylar bölgemizi ve özellikle ülkemizi ekonomik olarak çok sıkıntıya sokmuştur. Kuzey Irak'ta yaşanan olaylar, İsrail krizi, Suriye’deki iç savaş ve ardından Rusya ile yaşanan uçak krizi, ülkemizin ekonomisini  derinden yaralamışken, bu son yaşanan darbe girişimi de üzerine tuz biber olmuştur. Çok şükür ki bu girişim başarısız olmuştur’ dedi.

EKONOMİMİZİN TOPARLANMASI İÇİN PİYASAYI HAREKETLENDİRECEK POLİTİKALAR ŞART

Hükümetin, Yaşanan olaylar sonrasında piyasanın hareketlenmesi adına yeni politikaları hayata geçirmesi gerektiğinin vurgusunu yapan Arıcan; Çok hızlı bir şekilde ekonomimizin toparlanması gerekmektedir. Bunun içinde hükümetimizin  piyasayı canlandıracak politikaları  acil bir şekilde hayata geçirmesi  çok önemlidir. İsrail  ve  Rusya ile  yapılan görüşmeler , atılan  adımlar, çok olumludur  , piyasalar açısından umut  vericidir. Sayın  Cumhurbaşkanı’nın  bankalardan istemiş  olduğu kredi faizlerini indirilmesi konusundaki  talebi kısa sürede yerine  getirilmiştir. Faiz indirimleri piyaslar  açısından önemlidir ve oldukça olumludur. Ancak  konut kredilerinde  yapılan faiz indirimleri bankalarda  24 aya kadar 0.80 civarların inmesine  rağmen , konutlarda  ağırlıklı tercih  edilen 5-10 yıl arası kredi  oranları yüzde 1 civarlarında kalmıştır. Bu oranın 0.80  civarlarına  çekilmesi  gerekmektedir. Faiz  indirimlerin Kısa ve uzun vadede  inşaat sektörüne  ve  emlak piyasasına katkısı olacaktır  diye  düşünüyorum. Ancak bankalar bu süreçte inşaat  firmalarının  projeden kredilendirme konusunda ki  taleplerine cevap verme  sürecini  çok uzatmaktadır. Bilindiği gibi bankalar konut kredilerini  inşaatın yüzde seksen ,seksen beş seviyelerine geldikten sonra  kredi  kullandırmaktadır . Bankaların projeden kredilendirme  konusunda  daha çabuk işlemleri tamamlaması  ve  onay vermesi , hem  konut  alacak insanların mağdur olmaması , hem de  firmaların  finans açısından rahatlatması için  çok elzemdir.  
 Zaman her anlamda birlik olma tek yürek olma zamanıdır. Bu süreç  ülkemiz için sıkıntılı geçecek  ama hayırlı sonuçlanacaktır.
 
HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN

Yaşanan darbe girişiminin ardından hain kalkışmaya karşı duranlara karşı teşekkür dileklerini ifade ettiğini belirten Ahmet Arıcan; 15 temmuz gecesi hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Ulusumuza  çok geçmiş  olsun dileklerimi iletiyorum. Bu darbe girişimi  karşısında kenetlenen halkımıza, siyasi partilerimize, silahlı  kuvvetlerimizde görevli darbe girişimi karşısında dimdik duran onurlu askerlerimize, emniyet  teşkilatımız da görevli  onurlu  güvenlik  güçlerimize,  yargıdaki onurlu  hakim ,savcılarımıza  şükranlarımı sunuyorum . Ülkemiz uçurumun kıyısından dönmüştür. Mustafa  Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimizi yok etmeye yönelik bu  girişim umarım herkese  ders olur, umarım bu şerden bir  hayır doğar ,daha çok kenetlenip ülkemizi  layık  olduğu  seviyeye getiririz. Hepimize çok geçmiş olsun.
Birlik ve  beraberliğimizin bozulmaması  dileğiyle , tekrar  Ulusumuza çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyor  ,saygılarımı sunuyorum’ ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal