Forum Mersin Genel Müdürü Adem Erol, 'Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94.yıl dönümünde halk iradesine dayalı bağımsız bir devlet olabilmenin coşkusu yanında Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber edinmiş Türk çocukları yetiştirebilmenin heyecanını bir kez daha yaşıyoruz.

94 yıl önce esarete ve karanlığa mahkûm edilmek istenen yüce milletimiz Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde milletçe elindeki tüm imkanları seferber ederek mücadele etmiş ve ulusumuzun bağımsızlığına sahip çıkmıştır.

Büyük Türk Milleti kazandığı bu büyük zaferle sadece kendi bağımsızlığına kavuşmakla kalmamış sömürge durumundaki tüm uluslar içinde bir örnek olmuştur.

23 Nisan özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, ulusal hakimiyetin sembolü olduğu gibi aynı zamanda dünyadaki bir çok ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bunun içinde çocuk haklarına saygı gösterilmesi, esenliklerinin korunması, yaşamlarının korku ve yoksulluk duygularından arınmış, barış içinde sürmesini sağlamak en önemli görevimiz olmalıdır. Bu sorumluluğun da bilincindeyiz.
Bu anlamlı bayramda cumhuriyetimizin kurucusu yüce Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle tüm dünya çocuklarına ve gençlerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum' dedi. Erol aynı zamanda Regaip Kandilinin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diledi.

Editör: Barış Köksal