30 yıl önce kurulan ve lezzet çizgisinden ödün vermeden yoluna emin adımlarla devam eden Has Künefe, çalışanları ve mutfağı ile Mersinlilerin beğenisini toplamaya devam ediyor. Ocaktan mutfağa, mutfaktan servise kadar titiz personelleri ile müşterilerine hizmet veren Has Künefe'nin lezzet sırrını ve doğru künefenin nasıl yapıldığını Has Künefe ustası Emrah Karataş anlattı.

Künefe yapımında kaliteli malzeme kullanılmasına özen gösterilmelidir diyen Karataş, 'Biz künefe yaparken öncelikle kullandığımız ürünlerin kaliteli olmasına öözen gösteriyoruz. Bu bağlamdan dolayı müşterilerimize gerçek künefe sunuyoruz. Lezzetli bir künefe ortaya çıkarmak istiyorsak, kullandığımız ürünlerin tazeliği son derece önemlidir. Tepsinin altına özenen yağlı pekmezden, kadayıfına varıncaya kadar titiz bir işlem uygulamanız gerekmektedir. Bunun yanında kullanılan peynir ve kadayıfın gramaj değerlerinin orantılı olması gerekiyor. Hazırlanan künefenin pişirilme süreci de çok önemlidir. Künefe kısık ateşte sakin pişirilmelidir, aksi taktirde künefe özelliğini kaybeder. Sunum kısmında ise üzerine dökülen şerbetin sıcaklığına dikkat edilmelidir.' dedi.

Evde künefe yapmak isteyen vatandaşlara da önerilerde bulunan Has Künefe ustası Emrah Karakaş, 'Evde kğnefe yapmak isteyen vatandaşlarımız dışardan aldıkları ürünlerle mükemmel lezzette bir künefe ortaya çıkartamazlar. Çünkü künefe peyniri ve kadayıfıyla özel bir tatlıdır. Bu yüzden künefe peyniri ve kadayıfı marketlerde bulunmaz. Has Künefe'ye uğrasınlar biz onlara gerekli malzemeleri tedarik ederiz.' dedi. 

Editör: Barış Köksal