Twitter'da paylaşılan bir fotoğraf, ülkenin gündemine oturdu

Atlanta, ABD'de yer alan okulda çalışan genç kadın öğretmen, giydiği kıyafet yüzünden eleştiri oklarının hedefi oldu.
Kıyafetinin işi için "çok seksi" olduğu iddiası, devamında bir tartışmayı da getirdi.

Dördüncü sınıf öğretmeni olan Patrice Brown'un fotoğrafı Pazar günü Twitter ve Instagram'da viral oldu ve #TeacherBae hashtagi ile paylaşıldı. Fotoğrafta, Brown, pembe bir streç elbise ile sınıfta poz vermiş halde görülüyor. Fotoğrafa ilk tepkiler genç kadının çekici göründüğü yönünde olsa da, ardından gelen yorumlar öğretmenin, sınıfa uygun şekilde giyinmediğini savunuyordu.

Ülkeyi sanal ortamda adeta ikiye bölen kıyafet tartışması, "seksist ve ırkçı" olarak tanımlanıyor. Genç kadının siyahi olması sebebiyle, aynı elbiseyi giyen beyaz kadınlara göre vücut yapısı farkını gözler önüne serdiğini savunanlar, elbiseye gösterilen tepkiyi "ırkçılık" olarak değerlendiriyor.

Aynı şekilde, genç bir kadın öğretmenin kıyafetinin tartışmaya açılmış olmasını "seksist yaklaşım" olarak görenler de tepkilerini sanal ortamdan dile getirdiler.

Elbisenin diz boyunda ve göğsü tamamen kapattığına dikkat çekenler de, elbisenin kesinlikle profesyonellik dışı olmadığını savunuyorlar.

Son olarak, tartışma sürerken, genç kadının başka bir fotoğrafı da ortaya çıktı. Bu fotoğrafta Patrice Brown, öğrencisine sınıfta yardımcı olurken görülüyor.

Bu fotoğrafa gelen yorumlar da, "önemli olan tek karenin bu olduğu" yönünde.

Olayın yaşandığı okul yönetimi de, genç öğretmene "giyim kuşam ve sosyal medya kullanımı" konularında bilgi verildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından Brown, Instagram sayfasında yer alan sınıfta çekilmiş fotoğraflarını sildi.

İŞTE O KIYAFET

abd öğretmenin kıyafetini ile ilgili görsel sonucu

Kaynak: milliyet